Nove nagrade sa međunarodnog nivoa za kotorske gimnazijalce

0

“Zajedno učimo i rastemo” (“Insieme impariamo e cresciamo‟), naziv je regionalnog projekta u kome su učestvovali učenici Gimnazije Kotor u organizaciji Udruženja nastavnika italijanskog jezika Crne Gore i Udruženja nastavnika italijanskog jezika Albanije (APADI), uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih i Fonda UN-a za izgradnju mira.

Projekat je realizovan od 25. januara do 28. novembra, a umjesto planiranog susreta crnogorskih i albanskih učenika u Korči, održane su četiri online radionice, čije su se teme pretežno odnosile na različitost i multikulturalnost.

U okviru pomenutog projekta organizovan je i konkurs “Libera la tua idea‟ (“Oslobodi svoju ideju‟) na kojem su učenici Gimnazije Kotor osvojili nagradu za kvalitet žirija u izboru najboljeg kratkog filma, na temu interkulturalnosti i različitosti svog grada.

Dvije fotografije učenice Maje Vulović su takođe dobile nagradu za kvalitet.

Radni jezik projekta je bio italijanski jezik.

U projektu su učestvovali učenici: Maja Vulović, Milica Kašćelan, Nastasja Barović, Katja Radovanović, Franka Peruđini, Anastasija Nišavić i Boris Batuta, a mentor je bila profesorica italijanskog jezika i književnosti Valerije Jokić, saopštavaju Skala radiju iz Gimnazije Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]