Nove plaže na atraktivnim lokacijama u Boki Kotorskoj

7

Risan

Rajko Mihović

Rajko Mihović

Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom je pred kraj prošle godine raspisalo tender za uređenje i izgradnju deset novih kupališta, po princiju privatnog javnog partnerstva.

Od lokalnih samouprava dobijeni su urbanistički uslovi i na osnovu njih urađeni su investicioni programi i ponuđeni zainteresovanim za izgradnju kupališta.

Ovo je za Skala radio kazao Rajko Mihović, rukovodilac službe za izgradnju i uređenje morskog dobra.

“Najveći broj kupališta je u Boki Kotorskoj, jer je ova zona turistički izuzetno atraktivna, a zbog svoje specifičnosti, konfiguracije zaliva nema pješčanih plaža. U posljednjih 20 godina najviše se kupališta izgradilo baš na potezu od Igala do Kotora”, podsjetio je Mihović.

“Nova kupališta biće građena u Igalu, na Savini, blizu nekadašnje vojne bolnice, zatim u Kumboru, kod mula Vojvodića, dva kupališta u Đenovićima, u Bijeloj. Nova kupališta predviđena su i u Risnu kod slanice i Perastu u borićima. Sadašnje plaže ili kupališta koje su u funkciji svake godine se investiciono održavaju i unapređuju u smislu plažnih sadržaja, servisa i mobilijara i sadržaja na vodi”, kazao je Mihović.

U završnoj fazi je projekat za opravku i sanaciju  10 ponti i mandraća u Dobroti i u prvoj fazi realizovaće se jedan broj njih u iznosu od oko 50 hiljada eura.

Takođe je u pripremi marketing za učešće malih investitora za sanaciju i rekonstrukciju pojedinih ponti koje bi služile kao vezovi za plovila.

Sa Opštinom Kotor i Direkcijom za saobraćaj dogovorena je rekonstrukcija i sanacija obalnih zidova od Mula do Stoliva.

Za ovu aktivnost je urađena projektna dokumentacija, a investicija bi koštala oko 400 hiljada eura, od čega 150 hiljada obezbjeđuje JP Morsko dobro.

Posao vodi Direkcija za uređenuje i izgradnju Kotora, zaključio je Mihović.

7 KOMENTARI

 1. Moramo pravit nova kupališta i plaže kroz Boku, kada smo sve ptirodne plaže prodali strancima. Formalno nisu, ali kroz prodaju hotela i ograđivanju dijela prilaza moru dobio se isti efekat. A zakon osta kao mrtvo slovo na papiru…

 2. Gledajmo sto više kakarele u more i u zaljev pa da otvorimo nove spjadje duž obala naše lijepe BOKE Kotorske nevjeste Jadrana. Organizujmo prvo kurseve iz ekologije i očuvanja zaljeva i za stare i mlade i pensionere pa ćemo tek ondar otvarat i uredjivat nova kupalisna mjesta…i atraktivne lokacije a ne sada dje svukudj imate djubara na sve bande i u more i pod more i kraj mora i ponad mora i SVUDJE !!!

 3. Ide čovjek ulicom i jede batak, oglođe ga cijelog i baci kost na ulicu. Neka žena vidi to i kaže mu :
  – Mislim gospodine stvarno da bacate na ulicu otpatke…
  A čovjek će:
  – Ovo nije od patke ovo je od kokoške.

 4. Kako nijesu po Prčanju i Mulu-đe su počeli oburdavati(uz pomoć prijerode i gospoda boga) i ovo malo parapeta što im je ostalo? I prao da vi reknem-ja njima svijema vjerujem-ka što je vjerovao, i moj dragi pokonji Đede-ovizima Komuništ(a)ima i Rusima”-a bora mi i njihovim sledbenicima-p o t o m c i m a!!!!!!

  • U Škaljare najbolje. Škaljari nemau plažu. Nego… kada će zaobilaznica i lift do Himalaja?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].