Novi model organizacije Komunalne policije

1
Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Komunalne policije u crnogorskim opštinama će se reorganizovati prema novom zakonu koji je trebao da stupi na snagu 4. oktobra i to na jedan potpuno novi način koji  joj daje izvršnost i efikasnost, kazao je za Skala radio Zoran Vučinović, načelnik ove službe u Kotoru.

Komunalna policija će prerasti u izvršni organ koji neće više voditi upravne postupke nego će izvršavati konkretne poslove na terenu i biti mnogo efikasnija.

Zakonska novina je pored Komunalne policije i Komunalna inspekcija kao samostalni segment, čime će se razdvojiti poslovi izvršnih funkcija iz domena Komunalne policije i upravog postupka koji bi vodila Komunalna inspekcija, objašnjava Vučinović.

Na osnovu prijedloga zajednica opština, načelnik Komunalne policije bi trebao da rukovodi sa oba segmenta, komunalnom policijom i inspekcijom.

Svaka opština će procijeniti koji je najbolji model organizovanja u zavisnosti od finansiskih, organizacionih i kadrovskih mogućnosti.

Komunalna policija podrazumijeva i sprovođenje obuke i jedan pripadnik kotorske Komunalne policije je na obuci u Danilovgradu.

Prema riječima Vučinovića, postoji inicijativa većine opština i zajednice opština CG za odlaganje primjene ovog zakona, prije svega zbog organizacione nespremnosti, ali i finansijskih uslova.

Ovaj zakon ne može ni biti funkcionalan dok se ne donese zakon o komunalnim djelatnostima koji bi do kraja rasvijetlio ulogu komunalne policije i komunalne inspekcije, u interesu efikasnog rada obje službe, zaključio je Vučinović.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]