NTO CG učestvuje na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi ITB Berlin NOW 2021

0

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja ponudu destinacije na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi „ITB Berlin NOW “, koja se održava do 12. marta, u Berlinu, saopšteno je iz te organizacije.

“Ova međunarodna turistička berza prilika je za uspostavljanje saradnje sa predstavnicima turističke privrede zemalja njemačkog govornog područja, ali i drugih emitivnih tržišta imajući u vidu da manifestacija okuplja veliki broj profesionalaca u turizmu iz cijelog svijeta, a u ovogodišnjem virtuelnom izdanju predstavlja se oko 3.500 izlagača”, poručuju u saopštenju.

Tokom prva dva dana sajma, predstavnici NTO CG su održali on-line sastanke sa predstavnicima turoperatora, avio-kompanija, medija, influensera, organizatora sajamskih manifestacija, kao i sa kolegama iz turističkih organizacija Evrope i svijeta.

Prilikom sastanaka, pored predstavljanja aktuelne ponude destinacije i mogućnosti za putovanja u Crnu Goru, iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore su istakli da očekuju postepeni oporavak.

“Ove godine očekujemo postepeni oporavak kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Njemačke, naročito imajući u vidu najave njemačke nacionalne avio-kompanije „Lufthansa“ koja od maja planira obnavljanje letova iz Minhena i Frankfurta ka Tivtu”, ističu iz NTO.

NTO ohrabruje činjenica da Mađarska niskobudžetna avio kompanija planira da uvede letove ka CG.

“U pravcu oporavka avio-saobraćaja i turističkog prometa sa ovog tržišta ohrabruje i činjenica da je mađarska niskobudžetna avio kompanija Wizz Air od 5. februara ponovo uspostavila liniju između Podgorice i Memingena, kao i liniju Dortmund – Podgorica. Na ovim linijama će se do prvog marta saobraćati petkom, a nakon toga i svakog ponedeljka”, naglašavaju.

Nastup na jednom od vodećih svjetskih sajmova podrazumijeva i promociju aktuelne turističke kampanje „Nature & me“ putem medijske on-line platforme „ITB NOW NEWS ROOM“, kao i u dnevnom on-line magazinu „ITB NOW – Berlin“. Renomirani predstavnici svjetske turističke industrije u intervjuu za magazin „ITB NOW – Berlin“ istakli su da aktuelna turistička kampanja NTOCG, koja se bazira na boravku u prirodi, ide u korak sa svjetskim trendovima potražnje turista.

“U cilju održavanja imidža i privlačenja turista sa tržišta njemačkog govornog područja ovih dana počinje i intezivna on-line kampanja na ovom tržištu putem društvenih mreža, pretraživača i globalnih turističkih platformi”, ukazuju iz NTO.

Takođe, u okviru promotivnih aktivnosti NTOCG na tržištu Njemačke u toku je učešće NTOCG na „Digital World Tour“ koji se održava u organizaciji Udruženja turističkih agencija Njemačke (TSS GROUP) u trajanju od 120 dana, a planirano je i učešće na virtuelnom sajmu turizma „Ferien Messe Virtual“, koji se održava od 7-9.maja u Beču.

“Pored sajamskih aktivnosti, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore promoviše ponudu destinacije na tržištu njemačkog govornog područja kroz kontinuiranu sradnju sa tamošnjim medijima. Kao rezultat, u prethodnom periodu o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji pisali su neki od najuticajnijih njemačkih medija kao što su: BILD, der FRAU, Reisereporter, Schweriner Volkszeitung, Vorarlberger Nachrichten, reisetipps, HÖRZU i dr., a jedan od najposjećenijih njemačkih portala „Travelbook“ svrstao je Crnu Goru u 20 najboljih evropskih destinacija za odmor u 2021. godini”, dodaju u saopštenju.

Na sajmu „ITB“, pored NTOCG, svoju ponudu predstavljaju i JP Morsko dobro, Skijališta Crne Gore, lokalne turističke organizacije Podgorice, Kotora, Tivta, Budve i Bara kao i predstavnici crnogorske turističke privrede:HG Budvanska rivijera i Montenegro Stars, Casa Del Mare Boutique Hotels, Ada Bojana-HTP Ulcinjska Rivijera; hoteli HUMA Kotor Bay Hotel and Villas, The Chedi Lustica Bay, Lazure Hotel & Marina, Avala Resort & Villas, Rivijera, Princess i turističke agencije:Talas Montenegro DMC, Gulliver Montenegro DOO i Montenegro Destinations DMC.

“Učešće na sajmu u Berlinu, prilika je za upoznavanje sa mišljenjima i strategijama koje se primjenjuju i planiraju kao odgovor na krizu u turističkoj industriji koju je izazvala pandemija COVID 19”, zaključuju u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].