Nuhodžić: Neće biti tolerancije za nepoštovanje mjera samoizolacije i karantina

0

 

Borba protiv virusa KOVID19 zahtijeva naše zajedništvo i odgovornost. Neće biti tolerancije za nepoštovanje mjera samoizolacije i karantina, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

“Zdravlje i životi ljudi su naš prioritet. Svi zajedno moramo učiniti sve što je u našoj moći da spasimo svaki ljudski život”, istakao je ministar u video poruci objavljenoj na Twitter nalogu Vlade.

Kako je dodao, to nije samo odgovornost države i institucija sistema.

“To je odgovornost svakog od nas. Vladi je na prvom mjestu zdravo i bezbjedno društvo. Ali budite i vi sebi na prvom mjestu”, apelovao je Nuhodžić na građane.

Samo tako, kazao je, mogu zaštititi sebe, svoju djecu, porodicu, prijatelje…

“Sve granice su ovorene za crnogorske državljane, ali je 14-odnevni karantin obavezna mjera i vaša moralna i zakonska obaveza, kako biste zaštitili vaše i živote vaših porodica”, naglasio je ministar.

Zato, istakao je, zahtijevaju od građana da poštuju odluke države i zdravstvenih organa, da se odgovorno odnose prema zdravstvenim radnicima i zaposlenima u institucijama koje opslužuju karantinske objekte.

“Posebno apelujem na građane koji su u samoizolaciji da se strogo pridržavaju propisanih pravila. Nije lako, ali je neophodno, i želim im se zahvaliti na odgovornom ponašanju, jer time štite i sebe i druge”, dodao je Nuhodžić.

Policija svakodnevno provjerava sprovođenje mjera samoizolacije.

“Svi oni koji ne poštuju te mjere biće sankcionisani bez izuzetka. Svaki pojedinac je odgovoran za društvo u kojem živi i samo zajedničkim naporom možemo se boriti protiv korona virusa. Poštujte svoje živote, a i napore države da budete zdravi”, poručio je Nuhodžić.

Ž.N.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]