Nuhodžić žrtvama porodičnog nasilja: Niste same, policija će vas zaštititi

0
Mevludin Nuhodžić

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je danas žrtvama porodičnog nasilja da nijesu same i da neće biti bez zaštite policije.

“I u ovim teškim i izazovnim trenucima borbe sa koronavirusom, država neće tolerisati nijedan oblik nasilja nad ženama. Bez obzira na mjere samoizolacije i ostanak kod kuće, žene nijesu zaboravljene i prepuštene same sebi”, rekao je ministar.

Kako je dodao, policijski službenici u svim slučajevima nasilja u porodici postupaju hitno i bez odlaganja.

“Na svaku prijavu nasilja policija odgovorno i pravovremeno reaguje. Još jednom, upućujem apel svim građankama i građanima Crne Gore da nam, kao i do sada, budu partneri koji će svoja saznanja o nasilju u porodici prijavljivati na broj 122 koji je dostupan 24h, a žene čiji dom nije sigurno utočište želim da ohrabrim da prijave nasilnike, jer nijesu same. U svakom trenutku, mogu se osloniti na policiju da će biti zaštićene”, naveo je Nuhodžić.

Za nasilje, naglasio je, nema opravdanja niti u jednoj situaciji i svako nasilje biće sankcionisano.

“Zato zajedno pomozimo da svima dom bude mjesto sigurnosti, a ne mjesto straha – prijavimo nasilje. Podržimo kampanju #BezbjednaDoma, koju su pokrenuli Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije i nevladine organizacije”, poručio je Nuhodžić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]