NVO Montenegro International: Moralno posrnuće i ogoljelo licemjerstvo femo-četničkog klana

6

Piše,

NVO Montenegro International

Krivična prijava protiv profesora Adnana Čirgića? Jer je profesor reagovao na maligno djelovanje i toksične stavove opskurnih predstavnica (Glušica, Rakočević) prosrpske (kvazi)intelektualne (kvazi)elite koje otvoreno, besramno i odavno iskazuju nepoštovanje prema instituciji u kojoj su upošljene. Ali i prema crnogorskim intelektualcima koji im se ne sviđaju pa po onoj “manjak znanja višak samopouzdanja” drsko i profano odgovaraju svim neistomišljenicima, kao da nijesu zakačile ni trunku akademskog rezonovanja i ophođenja uprkos svojim akademskim dostignućima, te su spremne i krivično ih goniti zbog iznešenog stava i mišljenja.

Sada su dodatno okuražene političkom zaleđinom, budući da je politička frakcija kojoj su odani dio vlasti. Međutim ni ranije one nijesu prezale od  javnog i privatnog vulgarnog vrijeđanja Crne Gore i Crnogoraca, a sve sa ugodnih pozicija u javnim ustanovama, prolongirajući svoju vulgarističku egzistenciju novcem iz budžeta Države prema kojoj su oduvijek pokazivale neskrivenu rezignaciju.

Svi znamo za (ne)čuven izliv nabreklog hibrisa Rakočevićke od prošle godine kada je izjavila da izdanja Fakulteta za Crnogorski Jezik i Književnost koristi u nedostatku toalet papira. Tada je krivičnu prijavu podnijela protiv profesora Milorada Nikčevića.

Takođe, znamo za ekavičarsku borbu za ijekavicu gospođe Glušice. Kad glume silu po fakultetu onda su muškarače, žene-četnici poput njihove šefice Bratićke, a kada treba da se upuste u akademsku polemiku iz koje znaju da se ne mogu dostojanstveno izvuć’ onda su ranjene ženice.

Mišljenja smo da je profesor Čirgić svojim osvrtom na nedopustivo ponašanje dotičnih Rakočević i Glušice, sasvim odmjereno i patriotski i kako mu nalaže profesionalna etika, ukazao na zloćudni malignitet i hazardni trulež što se njeguje usred crnogorske institucije, ali isto tako, nenamjerno je pokrenuo reakcije koje su u potpunosti ogolile licemjerje, neznanje, kukavičluk i drskost femo-četničkog klana, a tamo đe toga ne smije biti – u crnogorskim institucijama. O, kako je prostački instinkt za samoodržanjem, odveo u moralno posrnuće ove isfrustrirane jurišnice novog režima, školskih primjeraka vrste intelektualnih oportunista.

Šta sada?

Sada opet, o kukavnom srpstvu uvrijedjenom i ugroženom?! Opet krivična prijava?! Opet se digao do neba zaglušujući vapaj mučeničkog svetosavlja kojem je prof Čirgić dramatično prodrmao trošne i ispucale temelje jednostavnim, nepretencioznim artikulisanjem svog doživljaja onoga što očigledno kontaminira civilizacijske težnje našeg naroda koji je, ipak, konačno počeo da se deprogramira od autodestruktivnog balkanskog mentaliteta. Prof Čirgić je jednostavno ukazao na ono što bi trebalo da bode oči svakom zdravomislećem čovjeku koji želi učestvovati u stvaranju jednog boljeg svjeta za svoju djecu, a što je izazvalo emotivnu “uznemirenost” dotičnih prestrašenih gospođa. Šta će biti ovoga puta? Hoće li da ustanu svi uhljebljeni mrzitelji crnogorskog identiteta, da zaurlaju o svojoj ugroženosti?

Hoće li riječ dokazanog i priznatog akademskog, intelektualnog i ljudskog autoriteta, kao što je profesor Adnan Čirgić, da se doživi kao atak na pravo ličnog, ali nadasve anticrnogorskog stava, u svakom smislu marginalnih osoba?! Bilo bi elementarno moralno, a u pokajničkom kontekstu najdobronamjernije prihvatljivo, da obije, upute izvinjenje uvaženom profesoru Čirgiću, o čijem liku i djelu nijesu kadre suditi, jer bi ih priznavanje njegovog akademskog postignuća i doprinosa, lišilo prazne arogancije, ali i da upute izvinjenje i svim svojim kolegama, čitavoj crnogorskoj javnosti, bar zbog još jednog nepotrebnog i štetnog zaoštravanja tenzija i doprinošenja ovoj turobnoj atmosferi koja pritiska Crnu Goru. Konačno, ako zamjeraju Crnoj Gori, u bilo kom smislu i u bilo kojoj mjeri, njenu odlučnost da ide putem koji je vodi daleko od retrogradnog sistema u kojem uvrijeđene gospođe i slični njima nalaze neku inspiraciju i identitet – neka se bar sa crnogorskim institucijama.

A kako bi se tek ovaj slučaj mogao analizirati iz ugla mnogih crnogorskih patriota i pregalaca, te svega što im je učinjeno zbog komentara iz sasvim privatnih prepiski, iznošenja ličnog stava, autorskih tekstova? U ime Crnogoraca i Crnogorki  kojima je nacrtana meta na čelo zbog kritike njihovog dekadentnog i destruktivnog puta, u ime mnogih koji se ućutkuju najprimitivnijim i najužasnijim prijetnjama polupismenih klerofašista i njihovih portparola sumnjive pismenosti, zahvaljujemo profesoru Čirgiću  što se znanjem i kompetentnošću suprotstavlja primitivizmu i mržnji. Što mu unižavanje svih moralnih kategorija koje su najvrjednija tekovina Crne Gore, nimalo nije zabavno niti isplativo, kao što je zabavno i isplativo Glušici, Rakočevićkoj i družini.

6 KOMENTARI

 1. ,,,MOJI MILI MONTNEGRINI-ZNAJUĆI VAS I PJE II POSLIJED abLEJALICE-kontrarevolucie-….oid 1988 fdo 2o2o.godine…PREDLAŽMME, VAM-“ODMORITE I POMA SČP ŠRIŠREMAJTE DOKUEMTACIJU ZA BORAĆKMENZIJE I SPOMENICE “DUBROVAĆKO KONAVOJSKE-ĐE STE NAM BRANILI I ODBRANILI SER BPSTVO I KOSOVO-NA KONAVLE I DUBROVNNIK~~~~~

  • Jok Jole kapljičavi, Ti si prvi u kupleraje uljegao u širokim gaćama, a sad moraliziraš odenak kà sipino mastilo !

 2. BRAT JE MIO KOJE VJERE BIUO.SAMO DA JE “JVARTTOM 4M,”omom MILOŠEVIČEMI IMilom NAROVUĆEM” -NA KONAVLE I DUBROVNIK BIO!!!!U ODBRANI SER BPSTVA I KOSOVA

  • JOLE utuk na utuk, Tebi u poprugama!
   Rastežeš li tregere od širokih gaća?
   Ima li zaliha u katakombama ?
   Kužinaješ li što u to korito?
   Ne kašlji, ide oštrijao!

   • NA vašu žalost..utopili ste se u šIROKE JOLOVE Gće punANE VAŠIJE predKA..dragi… MERDE di mERDE….PARILO…E GLČAVAT-SKORUPAN…MWERDIĆIII

 3. Veliko hvala za NVO MONTENEGRO INTERNATIONAL, koja pokušava da pravim imenom nazove i žigoše pojave, koje na ovom crnogorskom nebu i zemlji uzimaju sve više maha. Dočekali žohari mrak da izmile iz svojih rupa i sada umišljaju da su neko i nešto tek zbog toga što su promjenom odeždi pokazali pravo lice. Samo ću sebi dozvoliti da se osvrnem na nedovršenu, banalnu izjavu one Rakočevićke da knjige Adnana Čigrića koristi u nedostatku toalet papira, a logično se nameće i da u nedostatku knjiga koristi upotrijebljavani toalet papir. Dotle valjda i doseže njena pismenost. Nespretni Vuk Karadžić, sa manjkom znanja i viškom entuzijazma, pomislio je da će pojednostavljivanjem azbuke opismeniti svoje sunarodnike, ali su oni prema njegovim naporima polazali, – pa gotovo plebiscitaran prezir-. Gospodin Adnan Čigrić se prihvatio sličnog posla, ali sa nešto manjim nivoom uzaludnosti, što žestoko smeta Vukovim učenicama, koje su – gle čuda -savladale sva slova Vukove azbuke.
  Moguće da bi se na izjavu one Glušice da fakultet na Cetinju stvara – bolesne ljude – moglo s pravom postaviti pitanje – a gdje je ona stvorena?
  Nego da se uozbiljim jer stvar je mnogo ozbiljnija nego što izgleda na prvi pogled.Bijaše u Crnoj gori neko vrijeme kad su se olovna, štamparska slova pretapala u puščana zrna da bi se njima država branila.Bogami se i odbranila, kao i mnogo puta ranije. Nije se odbranila jedino od velikosrpske najezde, koja je sve učinila da poništi njeno istorijsko trajanje…Slijepi su oni koji ne vide da je danas na djelu isti narativ. Priznade i premijer onomad na Cetinju da je sve činio da Crne gore ne bude, a ja stavljam ruku u vatru da nije ništa promjenio u svojim političkim namjerama. Bez imalo zluradosti moram ponoviti da je Crna Gora jedina zemlja u svijetu koja je umjesto opozicije u Crnoj Gori imala opoziciju Crnoj Gori! Sada su nažalost postali vlast. Manje me interesuje čijom su krivicom došli već čijom će zaslugom otići.
  Na samom kraju još jednom se zahvaljujem NVO MONTENEGRO INTERNATIONAL, uz duboko ogorčenje na djelovanje crnogorskih institucija u zemlji, koje misle da se patriotizam manifestuje ćutanjem, koje će im omogućiti bogate nezaslužene apanaže.. Nazive tih ustanova neću pomenuti iz razumljivih razloga, ali neću biti kriv ako se ne prepoznaju!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]