NVO Montenegro International: Osam ministara izabrano nelegalno

1

NVO Montenegro International pokrenula je pred Ustavnim sudom inicijativu za ocjenu ustavnosti Odluke o izboru predsjednika i članova Vlade Crne Gore.

“Odlukom Skupštine Crne Gore, naime, osam članova – ministara izabrano je na čelo nepostojećih ministarstava Vlade Crne Gore”, navode iz ove NVO.

Prema njihovim riječima, ministri izabrani na čelo ministarstava koja u trenutku izbora nijesu postojala su Vladimir Leposavić u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava; Milojko Spajić u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja; Tamara Srzentić u  Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija; Vesna Bratić u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta; Jakov Milatović u Ministarstvu ekonomskog razvoja; Aleksandar Stijović u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede; Ratko Mitrović u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Mladen Bojanić u Ministarstvu kapitalnih investicija;

Montenegro International od Ustavnog suda traži i da naredi da se obustavi izvršenje te Odluke do donošenja odluke o njenoj ustavnosti i zakonitosti.

“U trenutku izbora na snazi je bila Uredba o organizaciji i načinu rada državne uprave koja definiše postojanje 17 ministarstava među kojima nema onih ovdje osporenih. Zato je protivpravan izbor članova Vlade -ministara na čelo tih ministarstava. Odluka Skupštine Crne Gore nije legalna, pa ni sporni članovi vlade -ministri zaduženi za nepostojeća ministarstva ne mogu uživati status legalno i legitimno izabranih organa državne uprave”, ističu u ovoj NVO.

Kako su dodali, protivpravnosti izbora osam ministara svjesni su i u vladi jer su dan nakon izbora donijeli Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe po kojoj su ministri izabrani.

“Kako se takve odluke ne mogu donositi naknadno nedvosmisleno su i sami potvrdili da je izbor bio nezakonit”, zaključuje se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. MOLIMO “N/ikad/V/iše/O/včica/”(-ILITI BEKICA)-Montenegro Internacional”-TUMAČA USTAVA I ZAKONA-MOTENEGRO VIVA VERO…DA NAM DOOBJASNI-A KO JE TAJ ORGAN KOJI JE TREBAO DA IZABERE MINISTRE-ZA “NEPOSTOJEĆA MINISTRSTVA”?…JER SE ŠETIH RANIJIH IZBORA-KAD JE SKUPŠTINA MONTENGRA(PRIJE ČETIRI GODINE) IZABRALA MINISTRA SPORTA VATERPOLISTU JANOVIĆA-KOJI U TOM TRENUTKU NIJE IMAO MINISTRSTVO SPORTA -U KOJE JE-UGNAT “PROTIVUSTAVNO “AKO JE VJEROVATI OVIM “PRAVNIM GUNJAŠIMA”-DA NIJE POSTOJALO-PRIJE USTOLIČENJA-NASAĐIVANJA MINISRA JANOVIĆA?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].