NVO Montenegro International traži od Vlade dokumentaciju vezanu za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti

0

NVO Montenegro International uputila je Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore zahtjev za dostavljanje dokumentacije koja se odnosi na postupak definisanja i utvrđivanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, saopšteno je iz te organizacije.

“U zahtjevu se traži Odluka Vlade Crne Gore /ili/ Ministarstva pravde i ljudskih i manjinskih prava o formiranju Radne grupe za pripremu izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica sa spiskom članova, te datumom donošenja; Izvještaj Radne grupe i predlog za izmjene predmetnog Zakona sa datumom podnošenja istog Ministarstvu pravde i ljudskih i manjinskih prava; konačan tekst predloga izmjena koji je Ministarstvo pravde i ljudskih i manjinskih prava Vlade Crne Gore, dostavilo Vladi Crne Gore na razmatranje i usvajanje Predloga koji će biti dostavljen Skupštini Crne Gore na usvajanje”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, traži se i zahtjev Ministarstva pravde i ljudskih i manjinskih prava ili Vlade Crne Gore, upućen Venecijanskoj komisiji radi dostavljanja mišljenja na tekst predloga Izmjena Zakona; pismo Ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava svim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, sa tekstom izmjena, kojim se traži njihovo mišljenje o tekstu izmjena koje se predlažu i njihove odgovore na taj zahtjev, kao i pismo Ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Delegaciji EU u Podgorici i ambasadorima jednog broja država članica EU u Crnoj Gori u vezi sa predlogom izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].