NVO Montenegro International: Ucjene, prijetnje i agresija premijera Krivokapića kao vid desocijalizovanog ponašanja

0
Zdravko Krivokapić

NVO Montenegro International uputila je hitni i javni apel svim  institucijama, vladinim i nevladinim tijelima da osude jučerašnje obraćanje premijera Zdravka Krivokapića prosvjetnim radnicima.

U toj NVO ocjenjuju da je Krivokapićev nastup, zbog izrečenih prijetnji, neprimjeren i zabrinjavajući.

“Najava štrajka Sindikata prosvjetnih radnika, shvaćena kao spoljašnji štetni stimulus, izazvala je kod premijera Krivokapića agresivno ponašanje koje je samo potvrdilo njegovu volju za moći kroz koju je prosvjetnim radnicima interpretirao i zlokobnije namjere: prijetnju da će u slučaju štrajka smanjiti plate za 30 procenata i da njihovo obraćanje shvata kao ucjenu i još jednu opstrukciju Vlade na koje će „adekvatno“ odgovoriti”, rekli su u NVO Montenegro International.

Kako navode, lupanje šakama o govornicu, podizanje prsta i imperativno povišen ton sa facijalnom ekspresijom nasilnika kao očitim vidom verbalne agresije koju je Krivokapić prezentovao crnogorskoj javnosti izazvali su strah i zebnju kod većinskog stanovništva Crne Gore.

“Ovako manifestovana karakterna crta ličnosti koju posjeduje premijer ne samo srpskog, već i crnogorskog, bošnjačkog, albanskog, hrvatskog, i drugih naroda u Crnoj Gori ne uliva sigurnost i povjerenje upravo zbog činjenice što je upravo on ministarku „četvororučicu“, samodeklarisanog ženskog četnika, politički profilisanu pripadnicu srpskog političkog korpusa, postavio na mjesto resora u čije ime je i govorio”, kazali su u Montenegro Internationalu.

Dodaju da je kao prioritet Vlade naveo depolitizaciju vaspitno-obrazovnih ustanova istakavši da „školama više neće upravljati politički podobni, već najkvaliteniji kadrovi“ čime je još jednom potvrdio sopstvenu neznavenost, ali i za jednog premijera nedopustivo nepoznavanje Ustava Crne Gore i Člana 54. Shodno Članu 14.

“Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda (Rim, 1950.), zabranjena je diskriminacija. Ovom odlukom obezbijeđeno je uživanje prava i sloboda bez diskriminacije po bilo kom osnovu, kao što su pol, rasa, boja kože, jezik, vjeroispovijest, političko ili drugo mišljenje, nacionalno ili socijalno porijeklo, veza s nekom nacionalnom manjinom, imovno stanje, rođenje ili drugi status. Premijer Krivokapić je izvršio povredu navedenog člana što iziskuje pravno procesuiranje. Današnja manifesticija snižene vrijednosti serotonergičke transmisije koje pojačavaju agresivnost uzrokovale su u slučaju premijera Krivokapića i transparentno ispoljen vid mobinga o kojem će se pravna struka na zakonom predviđen način izjasniti detaljnije”, zaključili su u Montenegro International-u.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].