Običaji svijeta, Veče etno filma u Risnu

0

U organizaciji Društva prijatelja Risna, 17.09. (petak) 2021 godine u 20 časova, na lokalitetu Rimskih mozaika u Risnu, biće održano Veče etno filmova – OBIČAJI SVIJETA. Idejni tvorac programa i selektor je proslavljeni režiser dokumentarnih filmova Vladimir Perović. Namjera nam je da sa ovom večeri u pozno ljeto, na temu rituala i običaja iz raznih krajeva svijeta, upriličimo program iz kulture koji Risan svakako zaslužuje. Drugi dio istoimenog programa imamo namjeru realizovati u maju mjesecu,  gdje će biti predstavljen set filmova na temu tradicionalne muzike i instrumenata iz raznih krajeva svijeta pod nazivom MUZIKA SVIJETA. Obje večeri će biti uvod u Festival etno filma, koji imamo namjeru pokrenuti u septembru naredne godine u širem i značajnijem obimu. Za projekiju filmova budućeg festivala biraćemo interesantne lokacije Risna i okolnih malih mjesta Boke Kotorske, kako kultura na način decentralizacije stigla do svih zainteresovanih grupa i građana. Vjerujemo da ćemo sa kvalitetom programa unaprijediti kulturni razvoj mjesta i  time napraviti čvršću vezu kulture i turizma. Nakon projekcije na Rimskim mozaicima filmovi će biti prikazani i u Osnovnoj školi ,,Veljko Drobnjaković“ u Risnu kako bi se djeci i mladima približile kulture i običaji različitih naroda.

Na prvoj večeri biće prikazano pet filmova: Korijeni (Italija), Inicijacija (Njemačka/Južna Afrika), Uzu (Japan),  Mela (Nepal), i  Kad đavoli zaigraju djevu (Peru).

U ime Društva prjatelja Risna,

Marina Dulović, prof.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.