Obijena crkva sv. Agate

2
Obijena crkva sv. Agate u Tivtu

Nepoznati počinitelji juče su obili crkvu sv. Agate na groblju u Mrčevcu.

Mještani koji su zatekli ovaj nemio prizor prilikom posjeta grobovima svojih najmilijih, obavijestili su tivatsku policiju o ovom vandalskom činu, koja je ubrzo potom  izvršila uviđaj  na licu mjesta.

Policija će, kako su kazali, učiniti sve kako bi što prije rasvijetlili ovaj nemio događaj.

Mještani su o ovom vandalskom činu obavijestili i predsjednika Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore  Zvonimira Dekovića.

Podsjećamo da su mještani Mrčevca već godinama tražili od nadležnih opštinskih organa da se osvijetli crkva sv. Agate i prostor oko crkve.

Crkva sv. Agate je jedna od rijetkih crkava u Boki Kotorskoj koja nije osvijetljena.

Njihovom se apelu pridružuje i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

2 KOMENTARI

  1. Ne pišete jeli što nestalo iki su samo traži nešto za ukrasti. A štp se same provale tiče, bilo ih je i do sada, sjetimo se samo pljčke na ostrvu Gopse od Škrjela , kad a su ukradene vrijedne stvari. Počinitelji /lupeži su nađeni. Sjetimo se pljačke u crkvi Sv. Eustahije u Dobroti kada su ukradena vrijedne slike spuštene sa plafona radi radova u crkvi. Sjetimo se pljačke zvona sa crkve S. Mihajla u Dobroti koje nikada nije pronađeno a lupež je bio poznat jer su ga vidjeli kad se penjao skalama. i tako dalje da ne nabrajamo.

  2. Po prvi put u preko 100 godina postojanja crkve obijena vrata. Ni jedan mjestanin to nije napravio sigurno. Hvala rolingstonsima i cobanima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]