Obilježiti riskantnu saobraćajnicu u dobrotskom naselju Daošine

2
Dobrota

Slušateljka

audio: slušateljka Skala radija

Na mnogim mjestima na magistralnom putu kotorskim zalivom je riskantno za preći ulicu, ali se čini najriskantnijim u naselju Daošine kod restorana “Dobrotski dvori” u Dobroti.

Na ovom mjestu pješaci čekaju po deset minuta i više, da na sreću i po Bogu pređu put.

Ovom cestom lete vozila, a nema pješačkog prijelaza niti ikakvog usporivača brzine.

Građani pozivaju naš radio za pomoć.

Naša sugrađanka kaže da je na ovom putu bilo više slučajeva udesa, upravo prilikom prelaska glavne magistrale i samo pukom srećom nije bilo tragičnog ishoda.

Građani apeluju da se pod hitno na ovom mjestu obilježi pješački prijelaz ili se postavi ležeći policajac.

Ovo tim prije što svakodnevno, a ljeti posebno djeca ali i stariji iz naselja iznad magistrale silaze na priobalni put na kupanje.

Veoma je riskantna ova frekfentna saobrćajnica kojom, kako kaže naša slušateljka lete automobili, a pregled nije dobar jer je tu i krivina.

Naša poruka nadležnima, pa makar i za izborne poene, je da obrate pažnju i što prije djeluju u rješavanju ovog ne malog problema.

2 KOMENTARI

  1. Ima jedna zanimljiva situacija: na dijelu autoputa koji ide od otvorenog bazena do kružnog puta u Škaljarima, poštuje se prelaz pješaka preko pješačkih prelaza, čak i više nego što je potrebno. Na ostalim djelovima magistrale pješaci moraju čekati kod pješačkih prelaza, ukoliko postoje, da se sva kolona vozila odmakne pa da samoinicijativno pređu. Pokušajte to uraditi i preći magistralu kod samoposluge “Idea” u Dobroti ako vam basta. A kobajagi je kretanje vozila ograničeno na 40 km na sat. Mogu zamisliti kako je građanima na ostalom dijelu puta kroz Dobrotu. A tek kada se magistralom voze motori.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]