Oblaci i kišni dani gase solarnu javnu rasvjetu

2
solarna rasvjeta na trećem putu u Dobroti

Budimir Cupara

Budimir Cupara

Na trećem putu u Dobroti i dalje su evidentni problemi u radu solarne javne rasvjete.

Ovih kišnih dana svijetla nije bilo tokom noći na trećem putu u Dobroti i svim onim lokacijama gdje je postavljena solarna javna rasvjeta.

Za uzroke smo pitali Budimira Cuparu iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora koji je saopštio da ova rasvjeta ne može pouzdano da radi  kada su duži oblačni periodi, a rješenje koje će preduzeti zajedno sa kineskim partnerima je ugradnja alternativnog napajanja.

Načelno je dogovoreno kako će se ovaj posao izvesti uz prethodnu saglasnost ambasade kako bi se u potpunosti završio projekat sa ugradnjom opreme za alternativno napajanje, kazao je Cupara.

Na pitanje Skala radija do kada će trajati ovi radovi, Cupara je odgovorio da će to biti najkasnije do marta, ali će se potruditi da bude i tokom ovog mjeseca.

Potrebno je ugraditi dio nedostajuće opreme, pa će pokušati pozajmicom od Cetinja koji je takođe dobio donaciju od kineske vlade za solarnu javnu rasvjetu.

Problemi oko funkcionisanja javne rasvjete na solarni pogon su više izraženi na trećem putu u Dobroti i u Lastvi Grbaljskoj gdje su stubovi visine 10 metara dok je manje primjetno na stubovima od 6 metara koji mogu da rade u dužem periodu oblačnosti, objasnio je Cupara.

2 KOMENTARI

  1. Imam osjećaj da će vjetrenjače biti postavljene na stubove javne rasvete.A posle toga očekujem ugradnju plinske instalacije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]