Oboljeli od morbile u kotorskoj Opštoj bolnici stabilno

0
Opšta bolnica Kotor

dr Ljiljana Knežević

Na infektivnom odjeljenju kotorske Opšte bolnice nedavno su smještena dva pacijena sa virusom morbile, malih boginja.

Oni su, po riječima infektologa dr Ljiljane Knežević hospitalizovani na ovom odjeljenju 5, odnosno 6. februara i  stabilnog su zdravstvenog stanja.

Ukoliko ne bude nekih vanrednih komplikacija, očekuje se njihovo brzo otpuštanje, kazala je dr Knežević.

Ona je saopštila da se na infektivnom odjeljenju pridržavaju svih preporuka upućenih od strane Instituta za javno zdravlje i Minsitarstva zdravlja.

“Radi se o protokolu kako se ponašati u smislu hospitalizacije i kako odrađivati testiranje laboratorijski sumnjivih slučajeva. Medicinsko osoblje kotorske bolnice je u stalnoj komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje i svaku novu preporuku u potpunosti poštuju”, saopštila je dr Knežević.

Na pitanje Skala radija da li su zaposleni, koji mogu imati kontakt sa inficiranim pacijentima u Opštoj bolnici vakcinisani, dr Knežević je odgovorila da je ona preležala morbile, kao i da se osobe rođene do 1965. godine, tako da se smatraju imuni protiv ove bolesti.

Dr Knežević je kazala da će, shodno predlogu Ministarstva zdravlja CG, omoguciti zaposlenim koji nisu vakcinisani ili imunizovani da se dobrovoljno vakcinišu.

Podsjetimo, dvije odrasle osobe koje su zaražene virusom morbile boravile su duže u Beogradu.

Jedno od njih nije vakcinisano, a za drugo nema dokaza o vakcinaciji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].