Obrad Mišo Stanišić: U politici nema ni vječitih prijatelja ni vječitih neprijatelja

2
Obrad Mišo Stanišić

Obrad Mišo Stanišić

Vlada premijera Đukanovića dobila je povjerenje u parlamentu.

Glasalo je 62 odbornika od kojih su podršku Vladi dala 42 poslanika dok je 20 bilo protiv.

“Pobijedila je demokaratska i građanska Crna Gora“, rekao je za Skala radio Obrad Mišo Stanišić, jedan od najglasnijih poslanika DPS-a u crnogorskoj Skupštini  i čovjek koji argumentima nastoji da pobijedi proizvoljnost.

Istovremeno, nakon 18 godina prestala je da postoji koalicija DPS-SDP.

Prije svega ovaj stav Stanišić temelji na osnovu rasprava koje su pokazal,e kako je kazao da je Vlada imala značajne rezultate u svom mandatnom periodu od početka decembra 2012. godine do danas. Od postignutih vidnih rezulatat Stanišić izdvaja tri ključna, a prije svega je to početak izgradnje autoputa Podgorica-Mateševo, zatim, poslije referenduma najbitnije spoljnipolitičko opredjeljenje, poziv da Crna Gora dobije članstvo u NATO i sinoćnje povjerenje Vladi. Sa zadovoljstvom Stanišić naglašava da je sinoć pobijedila građanska, multietnička i multinacionalna Crna Gora. Stanišić je kazao da su partije manjinskih naroda glasale za povjerenje Vladi a nijesu oni koji su u ovom periodu pokušavali da vrše opstrukciju na razvoju demokratije i ekonomskom razvoju Crne Gore.

Pitali smo Poslanika Stanišića da li će DPS, kako je obećao premijer inicirati smjenu predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, koji više nije koalicioni partner i koji bi po nekim analitičarima sam trebao da ponudi ostavku?

“To je sada na onome ko je izgubio parlamentarnu vlast. Znamo da se u svakom parlamentu u demokratskim državama predsjednik parlamenta bira iz redova vlasti,odnosno iz reda pozicije. Ustavom, odnosno poslovnikom nije regulisano da to pitanje pokreće premijer. On može kao predsjednik DPS-a koja participira u crnogorskom parlemntu sa 4o % svojih poslanika, može preko partijskih organa da traži da poslanici DPS-a podnesu inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Krivokapiću. Što će biti ja ne bih želio da prejudiciram. Veoma će biti dinamična politička zbivanja u Crnoj Gori, ali ono što je veoma bitno je da je Crnogorska Vlada, na čelu sa Đukanovićem dobila puni legitimitet da Vladu vodi do narednih izbora“, kazao je Stanišić.

Na našu konstataciju da je nakon 18 godina prestala da postoji koalicija DPS-SDO Stanišić sa žaljem konstatuje da je to fakat i podsjetio da su ove dvije partije ostvarile veoma značajne, istorijske projekte kada je Crna Gora i njena državotvornost u pitanju.

“To se ne smije zaboraviti i to je kazao premijer Đukanović u završnoj riječi. Ali, kao što je poznato, u politici nema ni vječitih prijatelja ni vječitih neprijatelja“, zaključio je Stanišić.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]