Obrad Pavlović: Od Tivta do Ulan Batora na jedrima

13
Obrad Pavlović

Nijesmo dugo čekali, zapravo nijesmo ni čekali da ponovo po tastaturi komjutera zakloparaju prsti koji kucaju bez mozga, a da to promtno prenese portal tabloida  „VIJESTI“.
Taman kad pomislim kako je pomenuti nepomenik naučio skoro sva slova, a ono se on potrudi da me razuvjeri. Divno bi bilo sa njim polemisati kad bi se imalo o čemu izuzimajući onu čuvenu grupnu tuču u Kavču, koja je nastala zbog nečesovih krava, o čemu S. L. zna mnogo više od  mene.
Ja samo znam da su u  tuči životinje ostale nepovrjeđene, – naravno mislim na krave.
Osvrnuo  se „novinar“ na sve što ne bi htio da pomene, iz dubine  kompleksa  tivatskih ljetnjikovaca  vlastele kotorske.
Govoriti o uništenom Kotoru, uništenom teže nego u katastrofalnom zemljotresu, neminovno navodi na zaključak da   „člankopisac“ odavno nije bio u Kotoru, već da o njemu govori sa bezbjedne daljine, na primjer iz Ulan Batora.
Po načinu na koji piše, reklo bi se da je putovao  vozom na liniji Njujork – London, a zatim  brodom na jedra do  Mongolske metropole. Uz put  je pomišljao da se kreće putevima Iva Vizina. A kapetan Vizin je takve mornare izbacivao sa broda prije nego što pasaju Oštri rt.
Skribomanskim hermafroditizmom, lišenim smisla i profila, obrušava se redom na sve neistomišljenike, služeći se jeftinim uvrjedama i još nižim izmišljanjima, stenjući i škripeći pout pokvarenog  vremeplova, spaja nespojivo.
Zna on ko je za sve kriv, ponašajući se kao ona Nikšićanka, koja je na pitanje – jesi li nevina – odgovorila, – a onako. Prisjećam se tako knjige M. Danojlića, „KAKO JE DOBRISLAV PROTRČAO KROZ JUGOSLAVIJU“ u kojoj autor iznosi blistavu karakterizaciju onih koji bi uzalud da se izdignu iz anonimnosti, vjerujući da su im ideje prevratničke, a u svemu se nazire neki sitan ćar.
Tako pomenuti za neki sitan, moguće i neredovan honorarčić, pokušava da se izdigne iz anonimnosti i nepostojanja.  Kvalitetom tekstova za jednokratnu upotrebu, nešto poput onog papira za cilj, a za start su salvete zar ne?
Jednom kad se „vijestić“ vrati sa svojeg somnabulnog putovanja, sačekaće ga odbor za doček, isti onaj koji se tukao zbog  krava. Pa neka dobro gleda kuda će!

13 KOMENTARI

 1. Osjaćam u stvari da se zaj… te sa Pinokijom i bravo vam ga.
  To je prava stvar. S njim se u stvari samo treba sprdati.

 2. Bez obzira na polemiku , i svađe koje se vode sa Skala kontra Vijesti, moram priznati kvalitet Obradovog izraza, koji zna veoma lijepim i riječnikom koji se rijetko srijeće kod nas , i svađe raslačinit. Kritikujem u zadnje vrije gospodina Madića, ali moram pohvalit što je dao mjesta Obradu. Bez obzira da je i u nekom drugom mediju , bio bi veoma koristan. A što se samih svađa tiče, Skala Vijeti, ne smetaju mi, izlazi tu svega na površinu.

   • Obren prima i dodatnih 100 eura za svaki sastanak opstinskog odbora nase partije – DPS! Zna se da ih bude i desetak mjesecno pa sad ti racunaj.

    • Bolje bi bilo da imate više Obrada u DPS-u koji vam vidi mane i javno zbori o njima ali ga na žalost ne čujete ili to ne želite kakav i jeste vaš stav bez stava.

 3. Pavloviću, mnogo je ovo jako i teško za plićake od umova pa me strah da će vas Pinokijo sa svojom družinom uopšte i razumjeti.
  Uostalom za njih nije ni važno.

   • I prije i poslije Šuvara je bilo onih kojim ase pružala prilika da naprave glupost i ni jednu nijesu propuštili.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].