Obrad Pavlović: Dan prije – Kratak uvod u hroniku gorčine

52
Obrad Pavlović

U sjećanju svakog sredovječnog ili starijeg  Kotoranina još je veoma živ 15.april 1979. godine. U 07 sati i 20 minuta, voljom nekontrolisanih i nepredvidivih prirodnih sila, zaustavljene su skazaljke sata na gradskom tornju. Čudnom spregom simbolike i realnosti, zaustavljen je život u starom gradu Kotoru, ali i u širem području crnogorskog primorja. Uništavajuće rušenje u kojem su izgubljeni i brojni ljudski životi još ostavlja za sobom vidljive ožiljke. Dok se svega ovoga prisjećam pitam se da li se još iko sjeća imena onog Čovjeka koji je dan nakon zemljotresa ušao u Drevni Kotor i kad je vidio kako izgleda njegov grad  – presvisnuo. Neću napisati njegovo ime da ga ne uprljam  nepostojećom mrljom na savjesti onih koji su ga zaboravili. A zaboravili su ga mnogi. Da nijesu ne bi se još jedna sjenka pošasti mogla nadviti nad gradom. Istini na volju ovog puta se ne radi o prirodnoj kataklizmi već o antropogenoj, koja neće izazvati razaranje materijalnih dobara, ali su duhovne vrijednosti na udaru, a rane i ožiljci će biti duboki i trajni.

Egzistencijalni strah je kolijevka svakog totalitarizma. Oko kolijevke se iskupe poltroni da ninaju diktatora, koji im se prezirno podsmjehuje. a danas je u Kotoru na djelu upravo tako nešto… Aktuelna vlast odnosno lokalna samouprava ispunila je sva moja očekivanja, dok je prethodna većinu mojih očekivanja – iznevjerila. Upravo u tome je među njima najveća sličnost, veoma nalik na jedan oblik biološke simbioze, poznat kao parazitizam. Prethodna vlast je iz svojih redova izbacivala neposlušne, ali ugledne, – upravo po onom VIB-ovom aforizmu “uspravne lome, savijene podupiru”. Ostalo se bez one prirodne supstace, koja čini okosnicu svake, kako političari vole da kažu, respektabilne stranke. Nekada je Predrag Bulatović govorio da je SNP najjača partija, potom najjača opoziciona, a danas gotovo da ne postoji. Gotovo da ne postoji ni Predrag Bulatović, potopljen u bljutavi rastvor četničkog DF-a. Nadam se da će ova kratka, opominjujuća digresija dobro doći.

Ne vjerujem da se aktuelna vlast podrobnije bavila psihološkim profilima svojih podanika, jer za tako nešto nije imala vremena, a ni kapaciteta zbog hroničnog deficita kadrovskih rješenja na svim nivoima. Primarno se zabavila  o jadu da sklepa nekakav koalicioni provizorijum da bi formirala lokalnu samoupravu. Nije se za začudit što im je to uspjelo, ali je zaprepašćujuće da toliko opstaju. Mislim da sam jedan od rijetkih koga to začudo ne čudi. Opstaju na parama, velikodušno ostavljenim od prethodne vlasti, ali i na još jednom fenomenu. Veliki  broj mojih sugrađana bi trebalo da bude trudno, koliko dozvoljavaju da im se seksualno zloupotrijebljava zdravi razum. O tome bjelodano svjedoče i orgazmične egzaltacije apologetike. Istini na volju, bilo je sličnih manifestacija i sa prethodnom vlašću, koja je sve to radila suptilnije, odnosno bez ljubavnog alata.

Sjutra će mojim gradom prohujati fašističko-nacionalističke horde. Biće to sljedbenici Balvan-efendije Kira Radovića, baštrinici ravnogorske ideologije, ili kako reće Viktor Ivančić oni koji u ambijentu antifašizma uzgajaju fašizam. Izostaće reakcije onih koji su upravo pozvani da prvi reaguju, zbog antifašističke tradicije Crne Gore, zbog brojnih žrtava nastalih kao posljedica Podgoričke skupštine, zbog junaka Božićnog ustanka, zbog heroja drugog svjetskog rata, rasutih širom one velike domovine, koju su rušili oni koji bi sada rušili i Crnu Goru. Ali znaćemo mi da je odbranimo. Čojski i sojski ka vazda. A kad se začuje zveket limenke oburdane niz obronke ponosite Rumije, znaćemo da je pokušajima ponižavanja naše domovine došao kraj, pa da nazdravimo slobodi.

52 KOMENTARI

 1. Obrade, evo se djetici malo prodivanise,
  pesto kupljevina izkezi svoje zube i
  protegnu hijenske vratove, sunjala i
  gundjala, provukose se do Momove
  “pecine”, da saopste sto komsije misle i rade, a sebe ne vide, jadni i kukavni.
  Oni da Nas oslobode, od Nas samih?
  Sve nikogovici i Nesoj su oni!
  Tamo njima, daleko ….

 2. Sramota za državu Crnu Goru da nije kao ostali civilizovani svijet proslavila oslobođenje i primirje u Velikom ratu 1918. godine, nego je licemjerno poslala predsjednika u Pariz da se ogrebe o slavu pobjednika! Sramota!

   • Ooooo, Rogo mili, poceo si i
    pugati?
    A sto je sa klarinetom, ne pugas vise po funeralima?
    A tamburica, pukle strune?
    Pjevas po portalima i branis
    zvona crkvena uzaludno!?!
    Vrati se zicama i osiguracima,
    a dobra je spinjadura ….

 3. koji je idiot ovaj koji se potpisuje kao On slavi, a tebi brani…. Taj se javlja pod raznim parolama jer je kukavica i bijednik a i lažov. Koliko gluposti natrlja ajvan.

 4. “Izostaće reakcije onih koji su upravo pozvani da prvi reaguju, zbog antifašističke tradicije Crne Gore, zbog brojnih žrtava nastalih kao posljedica Podgoričke skupštine, zbog junaka Božićnog…”

  Reagovala je država, Obrade. I to brutalno, neprimjereno. Da ostavi utisak, da zaplaši mirni narod Boke, kojemu pripisuješ u grijeh što proslavlja 100 godina od sloma okupacije i dominacije tuđina. Tvoj Gospodar je otišao u Pariz da licemjerno proslavi ono što brani narodu u Crnoj Gori.(!) Vjerovatno je i ovaj tvoj tekst doprinio da PG uputi jake policijske snage sa blindiranim kombijem i specijalcima. Neko je od tvojih istomišljenika, prizivao “kristalnu noć” …!
  Šteta, Obrade, što nijesi i ti bio nazočan među brojnim narodom u prepunom Hramu.
  Možda bi ti i došao da si prije saznao da Gospodar odlazi u Pariz (objaviše tek jutros) da slavi Podgoričku skupštinu.

  • Mudros…..imas li pametnija posla od blesavljenja po Skali?
   Jadan si ti i oskudan u rijecima pri Obradu, neizljecivi kompleksu!

  • Sprijecava se stavrofor u spletkarenju
   i raspirivanju mrznje i netrpeljivosti.
   Reakcija bljuje iz prikrajka i kevece,
   kao i pelivan sa Prcanja.
   Karaklak i kuca Marka Benzona su za
   narodne neprijatelje i blasfemicne
   crkvenjake!

 5. Vidimo domete “pecinske celjadi”,
  sto odrza svoj sabor horde u
  Velikoj pecini!
  Sad svi znaju sa kime imamo posla!
  Upozoravano je to na vrijeme, ali
  avaj, neka sad nadlezni sprovode
  korektivne akcije.
  Kotor u raljama potestata “eskivatora” i
  tzv.” brace ” nedobronamjerne i
  osione sa bivsim predsjednikom savezne drzave, (lele za koga neki glasase – pazite dobro!) i dr. “bjelasima”.
  Zaludnja rabota, zadriglih gotovana i
  neo feudalaca !

  • ..ostavite se nečesovije vašije petljavina..zađevica-ali si ,ali ste zboravili(ti-vi isti pećinki ljudi iz tije godina 1988-1989-1991-1999 godina) kad vas je samario ovaj isti (iz “TRIA-M”)iz TO Plaža paralaža-kojem se tresu RUKE(dok je onomad čitao jado ode)- OKRVAVLJENE na Konavle i Dubovnikk,kad vas je predvodio-a ti-vi-oni tamo svi neoji.u njega se kleli..i sa vama ćerao 30-40 iljada “pridošlije ustaša”-da ne uljegnu na “vaše tader srpsko primorje”…No mučite pogani od pogani i snjim zajedno..ko vam verovao-tursku veru vjervao(Njegoš)…!!!

   • Ajde Jole Mi smo prometeji i
    novi pioniri, Val nove revolucionarne svijesti.
    Mi citamo Marksa, sve Ti Tamo pise Jole, slabo si naucio!
    Ti si skrenuo sa Titovog puta i
    svrsio u onu kunetu, na Glavate.
    Ceka Te tamo, oni sa kaubojskim
    sesirom, da Te malo propuga,
    jer ga mencujes.
    Evo te ka menticinka spadi, oli Ti
    zemske noge.
    Mozes Ti na stule odit !

    • …ala Marks…Engels..Lenjin..a potnjeg kojeg “čitate” bi se reklo da je Tomas Mor..i njegove noćne more..u vaše isprazne VASA VACUE-koje vam MAXIME SONANT..utopi jski..bre ne budali ..Grujo_na.cudo te snašlo u te isušene moždane pokorice-skrami..zato zapamti…nije Glavate…?

     • Ha, ha , ha Jole smijesni.
      Citaj Zbignjeva Bzezinskog i
      njegovu metafiziku cudoredja!
      U kunetu Ti Jordane zavrsi sa onim crvenim stojadinom!
      Nema vise ni Autoremonta, ni onega diretura lukrativnog
      masiniste, sto finte izvodi.
      Prijatelj je to Tvoj, u male sa
      vikarom.
      A i Ti Jole rices po ovim portalima.
      Evo Nas “Mali Kumrovac” radi
      punom parom !

     • …a ima li ve u taj “Mali Kumrovac”-koji je prije vas završio-obršio u”Velji Kumrovac-u klasi Sveta Jova Ivova-iz donje bande od Grblja..? E bo,ti Grujo..po stilu-izgovru-bi reka..ka da slušam Sveta-pred kamere one iz Tužilaštva vašega kad vas je pozravljao svezan ka brasica pred macom..riječima -mašući vam okrvavljenim rukama-sindžirima “iz rata za mir u spašavanju srpstva i kosova na Konavle i Dubrovnik…”Pozdravljam sve moje prijatelje i neprijatelje”…?!

    • Grujo jesi u jarak i ti sa nekim tvrdnjama!
     Ali smo skupa na Titovom putu gdje postavise neprobojne barikade!

     • Neka Martine, prvi esalon sebe ne stedi! Uvijek Naprijed !
      Ovo je sve obicna perad, koju
      cemo operutati, i napunit im kusine, “da s mirom spavaju”!
      Tzv. Bokezine, secesionisticke i
      domazetovicke, zajedno sa
      raznim gibanicarima, kaftanlijama
      i brljasima, zijevaju zjala.
      Sve za CG , NISTA PROTIV
      CRNE GORE !
      I POSLIJE TITA TITO !
      Ziva je Ljubicica Bijela !
      Zalud prijete dusmani !
      Pozdrav zaludnima iz Malog Kumrovca !

 6. Anonimni bez Nick-a, o cemu Ti razmisljas. Isti si kao i vecina komentatora , ne shvatas Nas
  lijeve, “boljsevike”, podignute u socijalizmu!. Za Nas ni ukupno hriscanstvo, osim u kulturnom beocugu, ne igra, ama bas , NISTA!
  A Ti se , kao nesto iscudjavas, Mom
  tekstu i dijelis i odjeljujes pravoslavlje!
  Isto je to, burzoasko kopilje zlo, sa
  stolovanjem u Vatikanu ,Carigradu,
  Beogradu ili u “dijasporama”, svih
  hriscana!
  Ponavljam, CRKVA JE POLITICKA BRIGADA BURZOAZIJE !
  Treba da zamislis i znas, da medju
  Tvojim sugradjanima, smo Mi, ateisti,
  boljsevici, ex komunisti, kojima religija
  nimalo ne treba,i i da smo Vanka Te price!
  Nadam se da si shvatio, kao i drugi
  koji citaju ovaj komentar.
  Ajde navedi Mi, sto to dobro i lijepo,
  bilo koja crkva donese, kad se osim deklarativno , ni svestenstvo ni pastva ne pridrzavaju, ni 10 bozijih, vidljivo
  svim vjernicima i Nama jereticima!
  Zato je zaludnja rabota, ikad pokusavati zboriti sa pastvanima kao stadom u politickoj brigadi burzoazije.
  To je samo problem pastve, nikako Nas.

 7. Sreća naša, Grujo, što se nijesi sjetio najubojitijeg đuleta: Sinoć, u noći između 8-og i 9-og novembra navršilo se 95 godina od neuspjelog Hitlerputsch u Minhenskoj pivnici. Čudno da to đule ne iznese “navr’ Greda”.
  Kako bi to grunulo!… Ne zna se đe bi bilo više stradalih – oko topa, ili tamo đe bi đule palo…?
  Dođi, Grujo, večeras u Hram Sv.Nikole, da omirišeš malo svetog tamjana iz Hilandara.

  • Mirisao si Ti i Tvoji, nezavezani magarci ispod onoga bika od tonu
   i po , na ekonomiji u Grblju, onomad!
   Imamo mi svoga polja i igralista, a ne Vase slame u glavama i jurisanja po
   bunjistima

  • Ti nekome da prosuđujes tekst.
   A pola nisi razumio jer si neobrazovan i glup.Po zadatku cuvajuci lik i djelo DemoNkrata i ostalih četničkih simpatizera piskaras a da bar znas sto pises. Zato ne pisi nego pisaj bolje ti ide, ako uopste imas mlaz.

 8. Skup stida I srama.
  Idu li ove kukavice u Srbiju da njima kroje istoriju?
  Niko ih ne benda tamo pa ovamo liječe komplekse.
  Od Sušaka pa do lijepe Boke” srpsko more”-eeee utopili se!!!!

  • Povise Susaka su Cavle, najbolji
   Fiumani.
   Preko Susaka su vaporima za Spaniju odili i Nasi Spanski borci.

 9. Da li zivi secanje u glavi autora ovog teksta Obrada Pavlovica
  “o novcanoj I materijalnoj I ljudskoj pomoci Srbije Crnoj Gori I gradu Kotoru ”
  posle zemljotresa 15.aprila 1979. godine ?!

  • Sjećamo se svi dobronamjerni. Srpski narod nije problem i nikada nije bio. Oni su nam prijatelji, Čađenoviću, problem su ovi kako je Mandić Slavko rekao u emisiji “Neđelja u petak” ovi sa POREKLOM , koji nikako da izliječe komplekse.

  • Ne moze se sloboda poklonima i pomoci ukidati Cenanovicu.
   Niko ne spori pomoc Srbije u tom vremenu , hvala joj zauvjek, kao i dr.
   bratskim republikama, ukljucujuci i Kosovo!
   Danas neki srbi to sve izokrenuse i oce
   da pokoravaju, ipak, samostalnu
   Crnu Goru.
   Skrenulo je podosta srba u mrznju , cetnistvo i mracnjastvo!
   Ovo “braca” ne rade!
   Nemate sto odje raditi Cenanovicu,
   ovo je Nasa kuca, u koju takvi ne
   treba da ulazite!

  • ..u VASA VACUI gospon Matije Cenanovica..o NATURNOJ i LJUCKOJ POMOĆI Crne Gore i Crnogoraca-koji su svojim ŽIVOTIMA pomagali i ginuli za BRACKU SRBIJU..1915/1916 godine.. u jugoistočnoj Bosni i ševeru Crne Gore i na ultimu na Mojkovcu o Božiću 1916 godine..SPAŠAVAJUĆI Srbijansku vojsku i njegov narod u zbjegovima-u gudurama Arbanaškijem, đe su na vrijeme SSTRUGNULI”ZAHVALJUJUĆI HEROJSTVU CRNOGORACA..nota bene izvan dometa pušaka bajoneta naših neprijatelja-okupatora Austrijana i drugih bracana iz njihovih vojničkih sastava..od kojih su kasnije 1.decembra.1918 godine “”napravljena nova zemlja-okupatora srba-hrvata-slovenaca i njihove KRVAVE TROJNE KRLJEVINE-SHS…koja je od 1919 do 1929 godine..u krvi i pepelu ljuckome -pretvorila junačku i čojsku Crnu Goru-Kraljevinu Cara Junaka!!!
   I na kraju..gospon Matija Cecanovicu..znate li kako se u Crnoj Gori zovu oni”koji ti daju-pomažu..pa ti to poslije kro nos ćeraju..”?
   Zajedničko vam je ime i prezime-podumenta..POŽMIREPI od POŽMIREPA..gospon Matija-ZRCALO u ruike pa se još jednom dobro pogledajte(Njegoš)…?!!!

   • “Sve teže pamti, a sve lakše zaboravlja”.
    Dg. Dementia senilis

    Dolaziš li, Jole, noćas u hram Sv.Nikole na svečanu obljetnicu, stoljetnicu? Ma, vala, iako ne dođeš, to niko primijetiti neće.

    • ..sa solidnim vidom-osjećajem trenutka..pa viđu vas ne “dmeti”…NEGO METNI SMETNI-DRPI SVE ŠTO NIJE ZA NEBESA SVEZANO DRAGI VI p i o n i DrPiSveto.. ŠTO ZA NEBESA NIJE SVEZANO…evo tako trideset krvaih janura…!!!

     • Jole najedi se fazole.
      Generacije rodjene 90 – 2000 su
      u nasim redovima i neopterecene
      Tvojim Konavlima i dr. zjalima.
      Na Titovom su putu , i zahvaljujuci Nama Instruktorima iz Malog Kumrovca , smiju se Tvom
      przagno “trubadurstvu”.
      Moderna i efikasna Crnogorska
      omladina koraca partizanskim stazama Danculovine preko
      Visice i malog zatona do na
      fondo od fiume Ljuta !
      Sve buze i panjege su pregledane,
      raskrcene i za Nove busije neprijateljima spremne !
      Tvrd je to orah za Tebe Jordane.
      Bit ce proletera prometeja i bez
      Tebe i onega morinjskog isljednika!
      Jole sumpresalo Te vrijeme !

 10. Najgore od svega je sto se nece na bijelom pklatnu kina Boka pojaviti crna slika njihove sramote.
  A mozda I oce ako neko slucajno upali svijetlo u opstem mraku izdajskoga skupa.

 11. E jadove jadni koji se kriješ iza blesavog imena :imam potrebu da se šlihtam. Šlihtaš se ve šovinističkim hordama koje su jadne i kukavne. Ko je ono napisao jado : O kukavno srpstvo ugašeno…..
  E ugašeno je. Oćete li autobusima sjutra vas stotunu da blejite a slihtaru. Bravol Obrade

 12. Fukare su to i funjare sa insanim
  popinama, zadriglim od mrznje!
  Nema vecih kukavica i lazova,
  potomaka kvislinga i saradnika sa
  ustasama, a i sad sa rktim popovima prave sijela !
  Uvesti vize i pasose, knjigu sumnjivih i
  dr. restrikcije za bandu !

 13. Obrade pozdrav i podrska kamarad !
  Nikogovici izdajnicki i diplari izrodnici
  sami sebi kopaju zlo !

 14. “Aktuelna vlast odnosno lokalna samouprava…”

  Valjda LOKALNA UPRAVA, gospodine Obrade.
  “Lokalne samouprave” više ne postoji u Montenegru.
  Sve je centralizovano pod Goricom, Obrade.
  Vi to znate, a znamo i mi.
  No, skrajnimo upravu i samoupravu. Lakše,
  Obrade, “ubiće Vas prejaka riječ”!
  Da bi koliko-toliko Vaše riječi zvučale
  ubjedljivije, morali bi promijeniti lični
  imidž – obrijati bradu.
  Oprostite, nije učtivo nekome spočitavati zbog
  vlastitog izgleda, ali dok izlivate bujicu mržnje
  prema svome rodu i porijeklu, ozbiljan čitalac
  se ne može oteti utisku da je još u biološkom
  životu neki matuzalem sa Ravne Gore.
  I da je “beznadežno revidirao”.

  “O tome bjelodano svjedoče i orgazmične egzaltacije apologetike…”

  Uvjeren sam da ogroman broj građana Kotora
  zaista nema potrebe da se “šlihta” ovoj ili onoj
  vlasti i da doživljava sladostrašće u izlivima apologetike.
  Možda Vi imate, Obrade. pogotovo ako ste postavljeni
  na to radno mjesto kao kadar stranke kojoj apologetski
  povremeno isturite po neki tekst na ovom Portalu.
  I pored ovih neprimjerenih riječi, očekujemo Vas sjutra
  da se priključite časnom skupu koji Vi sramotno nazvaste “… mojim gradom prohujati fašističko-nacionalističke horde”!…
  Ni manje, ni više nego – horde(!) Ipak, te Vaše “horde”
  prođoše benigno. Mogli ste im, egzaltirani u svojoj
  apologetici vlasti, dodijeliti, daleko bilo, epitet – čopora.
  Neće to biti “fašističko-nacionalističke horde”,
  gospodine Pavloviću, nego jedan časni skup građana
  koji samo žele obilježiti vijek (stoljeće) od
  završetka Velikog rata i oslobođenja ovih
  krajeva od tuđinske okupacije, gdje
  Vaši preci (i moji), Obrade, nijesu imali svoj “maternji”
  jezik u službenoj upotrebi.
  Dobro došli, Obrade!

  • Anonimni lazistipavi “apologeto”,nisi dostojan da gazis Crnom Gorom
   zajedno sa ljoticevskim hijenama i
   isplivalim trulim merdima.
   Nismo isto i nikada necemo biti.
   Vasi naumi su providni, sramotnici
   roda svoga , popovi kolutaju ocima i glavama, kao Nikolaj.
   Inkvizicija ste svi na tom skupu.
   Kome bi ste kristalnu noc pravili?

   • Zastrašujuće impresionira ovaj Novakov Grujica, alijas Dančuo, svojim arsenalom topništva iz redovne i pričuvne upotrebe. Dovukao teška oruđa na ober od Donjih Zalaza, pa okrenuo sve cijevi na pitominu Boke Kotorske.
    Đulad su raznog kalibra, od protupješadijskog karteča, do ljotićika, hijena, merdana, popovina…
    Inkvizicija je ubojno đule ovog topnika. Zaboravi lomaču i vještice… Zaboravi Đordana, koji na pravdi Boga skonča na lomači.
    Zato nije zaboravio granatu KRISTALLNACHT, čija je osamdeseta obljetnica upravo večeras, Grujo!

    • A Ti bi da kristalises i Meni nesto da pribokas, a kako si Ti Zaboravio
     Dnevnik Ane Frank.
     “Ipak se okrece” Brunova, antifasisticka Crna Gora protiv
     cetnickih avetinja i popovskih cudovisnih monstruma.
     Zaboravio si Bartolomejsku noc,
     Katarine Medici!
     Dvor Medicijevih je iznjedrio pakao
     i Firenci dao epitet burzoaskog
     centra klerikalnog genocida!
     Sto se tice topnistva, nije ona
     okrenuta “pitomini” Boke!
     Okrenuta je prikrivenim reakcionarima i spletkarosima
     Boke i sire, mahom iz burzoasko- feudalnih famelja, od kojih neke
     rovare, kao i njihovih sljedbenika.!
     Crkvenjaci i prethodno navedeni
     su tvrdog srca i samo o parama i lukrativu misle!
     Crkve su politicke brigade
     burzoazije !

     • “Crkve su politicke brigade
      burzoazije !”

      Davno se ne nasmijah nekoj gluposti kao ovoj tvojoj definiciji crkve. Odakle iznjedri ovu mudrist, Grujo?
      Bartolomejska noć, Medičijevi, “Firenca kao centar klerikalnog genocida”, sve su to “dostignuća” zapadne religije, u kojim Svetosavlje i Vizantija nijesu imali uticaja.
      Pobrkao si neke pojmove kad sirotom Brunu pridžonta ” Epur si move”. To je prkosno kazao onaj drugi mučenik koji je izbjegao lomaču, ali nije mogao dugogodišnju tamnicu.
      Ima li još žive duše u Donjim Zalazima, Grujo?

    • Oo javio si se sivi golube.
     Prizemlji se malo.
     Prodje milose ova trabunjava parada ludijeh popina i Tvojih
     petokolonasa, a sto sad.
     Gradjani su nalijevo krug od Vas
     takijeh.
     Adio, pa , pa !
     Dodji na bazen , da Ti se smijemo SVI .

  • “Casni”su to “gradjani” od kojih su mnogi pravili spiskove nepodobnih Crnogoraca 1996.god. sa stavroforom
   i uglednim “profesorom” zapisnicarem,
   iz Krimovice.
   Svetosavlje je bilo namecano, nece vise nikad !
   Sve poslati u Bogdanov kraj i Jusovacu!
   Podrska i pozdrav Obrade!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]