Obuka za turističke vodiče po evropskim standardima

1
Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru

Đurđica Perović

Đurđica Perović

Rok za prijavu po konkursu, koji je objavljen prošle sedmice, za turističke vodiče na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo ističe 24. maja.

Kotorski Fakultet ima višedecenijsko iskustvo u obuci ovih kadrova, a vakum koji je postojao u periodu od tri godine, je bio zbog neusaglašenih zakonskih propisa koji su se odnosili na Zakon o nacionalnim kvalifikacijama i Zakon o turizmu, objašnjava za Skala radio Đurđica Perović, prodekanica za nastavu na ovom Fakultetu.

Od ove godine počinje obuka po standardizovanom evropskom konceptu i trajaće jedan semestar.

Za ovu turističku sezonu, tokom juna, kandidati će odslušati poseban dio, a nakon toga biće upućeni na praksu koja će se odvijati u turističkim agencijama, što je u interesu turističke privrede, kaže Perovićeva.

Turistička inspekcija biće tolerantna u smislu da se mladima dozvoli da rade i steknu iskustvo u praktičnom dijelu, što je dogovoreno sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja, rekla je ona.

“Opšti dio kursa, koji se odnosi na predmete kao što su Osnovi istorije svijeta, Istorije umjetnosti i kulture, Turističke regije svijeta, Profesionalna etika u turizmu, sve ono što predviđa evropski program obuke za turističke vodiče, kandidati će slušati od kraja septembra, to jest,  početkom nastave na Fakultetu u trajanju od jednog semestra. Nakon toga kandidati polažu ispit i stiču licencu za turističkog vodiča”, zaključila je Perovićeva.

1 KOMENTAR

  1. naši vodiči prvo treba da nauče nacionalnu svoju istoriju i svoj, naški jezik pa dalje….Obratite pažnju kako govore, izgledaju , o čemu pričaju ! malo je pravih i obrazovanih.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]