Obustavljen disciplinski postupak protiv profesorice Sanje Vujović: Djeca nisu zloupotrijebljena u političke svrhe

0

Nastavnica Sanja Vujović

Uprava cetinjske Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred” donijela je odluku da obustavi disciplinski postupak protiv profesorice Sanje Vujović, kojoj je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem čelu je Vesne Bratić na teret stavilo da je politički zloupotrijebila djecu kada ih je povela u šetnju povodom Dana pobjede nad fašizmom, u organizaciji UBNORA u Podgoricu.

“Juče smo završili glavnu raspravu povodom “slučaja profesorice Vujović” i donijeli odluku da se obustavlja disciplinski postupak protiv koleginice Vujović. Ona je tog dana (nedjelja) bila u šetnji povodom Dana pobjede u svojstvu građanina i kao članica UBNORA, a ne kao prosvjetni radnik. Učenici su išli na taj događaj, po odobrenju roditelja, u organizaciji UBNORA Cetinje, a ne škole,”, kazao je u izjavi za CdM direktor OŠ “Lovćenski partizanski odred” Veljko Đukanović.

Prema tome, kako kaže Đukanović za CdM, djeca nisu bila zloupotrijebljena u političke svrhe. On je o ovoj odluci danas obavijestio i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Sanji Vujović je nedavno uručeno rješenje da je protiv nje pokrenut postupak, jer je direktoru Veljku Đukanoviću telefonskim pozivom sugerisalo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta da to učini.

A.Obradović

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]