Očuvati odnos cijene i kvaliteta na turističkom tržištu

0
Marko Petričević

Marko Petričević

Marko Petričević

Crna Gora će se ove godine suočiti sa pritiskom tražnje.

Stoga svi učesnici u turističkom životu treba da odole velikom  pritisku tražnje i očuvaju odnos cijene i kvaliteta, poručuje Marko Petričević, generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom.

Prema njegovim riječima, zbog većeg broja gostiju koji se ovoga ljeta očekuje na Crnogorskom primorju, ne treba podizati cijene kako nas to ne bi definisalo kao destinaciju u kojoj nijesu usaglašene cijene i kvalitet usluga.

Vrlo je važno da ove godine održimo stabilne partnerske odnose sa gostima i agencijama sa zapadno evropskog tržišta.

To su gosti, objašnjava Petričević za Skala radio, koji prave planove unaprijed, na koje jedan hotelijer i turistička destinacija mogu uvijek da računaju.

“Sasvim sigurno će ove sezone biti  mnogo više gostiju jer skoro četiri miliona ruskih turista neće putovati u Tursku. Oni će htjeti da odmor provode na moru, a Crna Gora im je najbliža”, navodi on.

Rusi su, kaže Petričević, poznati po tome da imaju malo “pomjeren” osjećaj  prema novcu i nije im žao da potroše i za koji postotak više u odnosu na drugog gosta.

Petričević apeluje na naše hotelijere da to ne zloupotrebljavaju, nego da drže svoju standardnu politiku koja nam obezbjeđuje dobru turističku poziciju na duge staze.

Posebno je važna dobra pozicionuranost na zapadno evropskom tržištu sa kojeg su takođe veoma optimističke najave za ovo ljeto.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]