Od Francuza ni traga ni glasa

1
vatrogasac i Baltazar

Ni nakon deset dana intenzivnog traganja za francuskim državljaninom Janotom Robertom (61) nema ni traga gdje bi mogao biti i da li je uopšte živ.

Toliko dana bez hrane i vode, ukoliko je, kako se pretpostavljalo upao u neku od škrapa Vrmca ili San Đovanija ne ulivaju povjerenje da se ova priča može pozitivno zavšiti.

Ima i špekulacija da je Francuz napustio Crnu Goru iz nekih svojih razloga, jer je nejasno kako je moguće da kod sebe, prilikom odvajanja od grupe koja se kretala od Žanjeva dola prema Troici nije imao mobilni telefon niti bilo što što bi ga moglo identifikovati.

Samo dan nakon prijave o nestanku, kotorska Služba zaštite i spašavanja je više dana za redom temeljno pretražila teren na kome bi se eventualno mogao nalaziti francuski državljanin.

Angažovan je helektopter Avio – helihopterske jedinice MUP-a Crne Gore i to u više navrata.

Kako nam je kazao komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić, pozvana je i tivatska jedinica Službe zaštite i spašavanja radi pretrage Vrmca sa tivatske strane, ali ni to nije dalo rezultat.

Mandić je napomenuo da je nephodnu pomoć pripadnicima Službe zaštite pružila i kotorska policije.

Zbog specifične konfiguracije terena, Mandić je kazao da je predložio Direktoratu za vanredne situacije Crne Gore da se angažuje Gorska služba spašavanja iz Hrvatske sa psima tragačima koji su obučeni za ovakve situacije.

Četiri specijalno obučena pripadnika Hrvatske Gorske službe spašavanja došli su u Kotor sa četiri obučena psa tragača prije dva dana sa svom potrebnom logistikom i odmah krenuli u pretragu terena, zajedno sa pripadnicima kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Za dva dana obišli su 102 km teško pristupačnog terena, a kotorani do sada bar tri puta toliko.

To samo govori koliko se ozbiljno pristupilo traganju za Francuskim državljaninom.

Kako saznajemo, sjutra će biti dat detaljan izvještaj i znaće se da li će se nastaviti pretraga ili će pak biti obustavljena.

U Kotoru je i dalje brat, bratanić i prijatelj Francuza za kojim se traga.

Interesantno je da niko iz lokalne uprave nije posjetio pripadnike kotorske Službe zaštite i spašavanja, a ni požrtvovane kolege Gorske službe spašavanja iz Hrvatske.

1 KOMENTAR

 1. Ko to tamo zbunjuje pučanstvo?
  Nestao na Vrmcu, a traže ga oko Žanjeva Dola?
  Je li nestao u Špiljarima ili ispod Krsca. Ako je nestao na
  Vrmcu, jesu li ronioci pretražili duboke bistijerne u
  Tvrđavi, kod Tvrđave i na vrhu iznad Stoliva? Čovjek nije
  ptica. Već bi ga našli.
  Živa ili mrtva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]