KCCG: Od koronavirusa preminuo mladi doktor Miomir Šoškić

2
dr Miomir Šoškić

Tridesettrogodišnji doktor farmacije Miomir Šoškić izgubio je bitku sa koronavirusom.

Miomir je sa svojim kolegama kao zaposleni u Kliničkom centru Crne Gore svakodnevno davao doprinos u borbi sa korona virusom, gdje je i sam obolio od ovog virusa.

Liječio se od posljedica koronavirusa u KCCG.

Porodica je putem donacija prikupila sredstva da Miomir ode na liječenje van Crne Gore, ali je, nažalost, bilo kasno.

2 KOMENTARI

  1. Najprije izrazi najdubljeg i najiskrenijeg saučešća porodici mladog čovjeka i ljekara, Miomira Šoškića. Inficirao se na radnom mjestu, nesebično dijeleći sebe sa svim svojim pacijentima. Stalno su pred njegovim umornim pogledom odlazili brojni pacijenti, a on gorio zbog ograničenosti svoje moći da im pritekne u pomoć. Sve je to razgrađivalo jedan krhki organizam, a onda je planetarna pošast uzela svoj danak. Ostaje pitanje – na koje niko ne može dati odgovor – da li je taj mladi čovjek mogao biti spašen? Ma koliko ne želim da otvaram ovako bolno pitanje moram- jer ono otvara mnoga druga, koja će od brojnih ljudi sa istinskim saosjećanjem biti postavljena…Zašto se sa liječenjem toliko tragično zakasnilo? Da li mu je u pomoć mogla stići vakcina, koja je u našoj tržavi tako tragično kasnila? Koliko još treba da nas pomre da neko na sebe preuzme bar objektivnu odgovornost?
    Ako neko pomisli da mi je namjera da sva ova pitanja politički obojim, neka bude, ma koliko ovaj virus bio nepristrasan po pitanju političke ili bilo koje druge pripadnosti. Veoma mi je neprijatno što se oglašavam u ovako delikatnom trenutku, kad su povodi za ćutanje neuporedivo uputniji. Gospođo ministarko zdravlja i veselja, – na pitanje da li ćete podnijeti ostavku – izjaviste da imate važnija posla…Neću vas pitati kojeg, jer ne želim da vas dovodim u nezgodnu situaciju da ne znate šta da odgovorite Istina neđe sam ranije rekao da nije korektno da se ostavka traži samo od ministarke zdravlja i veselja već bi bilo imperativno to zahtijevati od čitave Vlade.Pitam direktno gospođu ministarku- šta to još u njenom resoru treba da se dogodi da bi ponudila ostavku?Ne želim da dajem neke infaustne prognoze, koje bi se u narednim danima mogle pokazati tek kao eufemizmi.Broj inficiranih i preminulih je nažalost egzaktan, egzaktan je i broj vakcinisanih, koji još nije dostigao 1% populacije. Zbog toga – ostavke gospodo!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]