Od neprijatnih mirisa kod kotorske Lučke kapetanije ne može se proć

4
kotorska Lučka kapetanija

 

Na prostoru u blizini zgrade Lučke kapetanije, Lovćen banke i terminala Luke Kotor se širi izuzetno neprijatan miris od koga se ne može živjeti.

Tuda prolaze turisti sa kruzera, pomorci i zaposleni u pomenutim ustanovama.

Kapetan Lučke kapetanije Bruno Brkanović je pozvao Skala radio i kazao da sa sigurnošću ne može da odredi odakle dolazi smrad, ali da je već jednom bio problem sa septičkom jamom u obližnoj kafani, kao i u terminalu Luke Kotor.

Nigdje se ne vidi da preliva kanalizacija, ali se širi nesnosan smrad na koji se žele stranci, pomorci kojih je po stotinu dnevno, zaposleni u kapetaniji i obližnjim ustanovama, rekao je Brkanović.

On je pozvao nadležne u JP “Vodovod  i kanalizacija”, odakle mu je odgovoreno da to nije u nadležnosti ovog preduzeća, jer zgrada Kapetanije nije spojena sa gradskom kanalizacijom.

Skala radio je pozvao Velemira Dragića, tehničkog direktora kotorskog preduzeća  Vodovod i kanalizacija koji nam je potvrdio da Lučka kapetanija nije priključena na javni kanalizacioni sistem, pa u tom smislu ovo preduzeće i nema obavezu održavanja priključka.

Dragić pretpostavlja da se tu radi o njihovoj individualnoj septičkoj jami i da je obaveza samih korisnika ili vlasnika objekata da riješe taj problem.

“Prema opštinskoj odluci o odvođenju otpadnih voda na području opštine Kotor, preduzeće Vodovod i kanalizacija održava javni sistem i ne može iz cijene koju građani plaćaju ići po pojedinim objektima koji nijesu priključeni i ne predstavljaju javni kanalizacioni sistem da iz te cijene plaća održavanje nečije individualne septičke jame”, rekao je Dragić.

Kako će se riješiti ovaj problem, budući da i u nazivu kotorskog preduzeća piše da se bavi vodosnadbijevanjem i kanalizacijom, i mogu li se natjerati oni koji objekte nijesu priklučili na novi kanalizacioni priključak da to po zakonu učine, pitali smo Dragića.

On je kazao da nije obaveza ovog preduzeća da nagoni ljude da priključuju objekte. Oni nude usluge. Dragić smatra da bi  Komunalna inspekcija trebala da provjeri zašto nijesu priključeni i da im naloži da to urade.

Što se tiče izlivanja otpadnih voda, one sigurno nijesu iz javnog kanalizacionog sistema, tvrdi Dragić.

Dok se problem ne riješi, a ne vidi se, bar za sad ni ko će ga ni kada riješiti, turistima i zaposlenima Lučkoj kapetaniji, banci i kafani ostaje da i dalje udišu smrad.

Za njih je i pitanje zbog čega objekat nije priključen na kanalizacioni sistem, kao i ostali?

4 KOMENTARI

  1. Ovo su javne površine,i dužnan je komunalni inspektor da izda nalog da se otkloni problem.Ovaj se problem rješava u 24 časa.Ali pošto Kotor ima 15 V.D.,niko se izgleda ne pita u svoj posao.

    • A manje ih ima u VD stanju-nego demokrcki susjeda našeg Dubrovnik-koji vam je bio-PO PRVI PUT- u pošetu potla 26 godina-brojeći dane od skakanja vašega na one krave u Konavle-u ovaj doba 1991 godine..dražesni obadali-tader kroničari.deboto ste krolali..lelele ke…eee za vami u domove vaše..?

  2. Strpljen spašen? Jer toga nije bilo-do skoro? Tačnije dok u mezao Lučke kapetanije-nije se usekala “LOVĆEN BANKA”-sa svojim “efektivima..”? Iselite Banku-ili smijenite Vladimira Jokića-terminali i Lužaće jopet mirisati..?

  3. Brzo!…Nikad brže u povijesti neartikulisanih mirisa-vonjova-po čemu je Kotor poodavno prepoznat..osobito kad kiša pada-a ona pada vjekovima u natrag? I tu treba tražiti rješenje-i “prontno” Vladimira Jokića proglasiti za krivca-što Luka Kotor i njen Terminal..zaudaraju..a problemi (ne)rješivi?! I pored toga što smo dobili-jevropski Zakon o planiranju prostora ukjlučujući i kanalizacijone treminale-od planina pa do mora-zarad napretka opština u kojima ne vlada kamarila-klika DrPiSveto..Na “žalost-prst u oku”-Demokrate-u pravo vrijeme-URU”…URA PIĆU CIJENI”? E bo…?
    A đe si sada? Evo me na jednoj “naučno fantastičnoj okrugloj trpez”-na kojoj se na naučnoj osnovi “PREDE VUNA” kako smo izgubili državu-a dobili”demokraciju”..ZAHVALJUJUĆI IDEJAMA-Cicerona.. “EPISTULA NON ERUBESCIT-KARTA TRPI SVE..ALI NE POSRAMLJUJE”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]