Od početka godine: Kroz Sozinu prošlo 20% manje vozila

0
Tunel Sozina foto RTCG

Za prvih 26 dana ove godine kroz tunel Sozina prošlo je 102 hiljade vozila što je 20% manje nego prethodne godine, kazao je direktor sektora za promet i održavanje u preduzeću “Monteput” Andrej Mihailović.

On je za TVCG kazao da je u odnosu na pređašnje godine prisutan dosta veliki pad broja vozila koja prolaze kroz tunel Sozina.

“Za prvih 26 dana ove godine prošlo je 102 hiljade vozila što je 20% manje nego prethodne godine”, kazao je Mihajlović.

On je dodao da je prošle godine kroz Sozinu prošlo nešto manje od 1,95 miliona vozila ili 30% manje nego 2019.

“Najveći pad je bio u ljetnjim mjesecima u julu i avgustu skoro 40% ili bezmalo 40% manje nego prethode godine a prva dva mjeseca prošle godine, (januar i februar) imali smo čak porast u odnosu na 2019.”, kazao je Mihajlović.

Dok nije počela korona bilo je, kaže, sve po planu a onda se, dodaje, desio pad kao u svim djelatnostima.

U Monteputu su u ovoj godini planirali da kroz Sozinu prođe više vozila nego prethodne i nadaju se da će tako i biti.

“Pad je manji nego u prethodnim mjesecima mada, i u prošloj godini broj šlepera je bio na zavidnom nivou, ali je došlo da pada broja putničkih vozila jer nije bilo kretanja stanovništva i nije bilo turističke sezone. To su dva mjeseca kada Sozina ubira najviše prihoda”, zaključio je Mihajlović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]