Od ponedjeljka rade škole i vrtići u 17 opština: Podgorici, Danilovgradu, Cetinju, Bijelom Polju, Kotoru…

0

Od ponedjeljka 19. aprila do 23. aprila redovno će raditi sve škole i vrtiću u Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Budvi, Tuzima, Rožajama, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju, Cetinju, Danilovgradu i Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

U Mojkovcu, Šavniku, Pljevljima, Andrijevici, Kolašinu, Nikšiću i Beranama javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, koji će u svim opštinama nastavu pohađati neposredno u školi.

“U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama praktična nastava realizovaće se u školi, uz poštovanje epidemioloških mjera”, navode iz Ministarstva.

Pojašnjavaju da je ovakva odluka donijeta uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. godine, kao i da će se polaganje stučnih i maturskih ispita obaviti od 24. aprila do 9. juna 2021. godine.

“Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije. O daljim koracima u organizaciji nastave, koji se preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, zakljačuju u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Nove mjere: Dozvoljeno sjedenje u lokalima, kafići će raditi do 23 sata, trgovine do 22, policijski čas trajaće od ponoći do pet ujutro…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]