Od snijega do mora za dvije ure još ne umijemo da iskoristimo

7
Crno jezero

Boro Nikolić

Boro Nikolić

Put Risan – Kotor približio je značajno naše more i planine, pa od Kotora do Žabljaka sada se stiže za nešto više od dva sata.

Koliko je novi put zaista približio primorje i Žabljak, pitali smo Bora Nikolića, direktora Turističke organizacije Žabljak, koji nam je kazao da je ovaj put jedan od najljepših poklona koji je dobio sjever Crne Gore, prije svega misleći na Durmitor.

U svijetu je rijetkost da se za dva sata sa ski staza spustite u more, kazao je Nikolić.

Ovih dana, kada je počela sezona, na Žabljaku je više gostiju, posebno inostranih u odnosu na prošle godine.

Pitali smo Nikolića, koliko na posjetu Nacionalnom parku utiče povećanje cijene ulaznice za koju se, osim ljepote, ništa drugo ne dobija.

Još uvijek nema ugostiteljskih objekata na Crnom jezeru, nema se đe popiti kafa, nema toaleta, što nije dobra poruka gostima koji posjećuju ovo jedinstveno područje?

Ovaj potez Nacionalnog parka Crne Gore sigurno će negativno uticati na posjetu Durmitora.

Iako su Nacionalna turistička organizacija, Ministarstvo turizma i lokalne Turističke organizacije Žabljaka, uporno govorili turističkim radnicima i hotelijerima da ostave prihvatljive cijene, Javno preduzeće Nacionalni parkovi su ih podigli za 10 odsto.

Sada polupansion na Durmitoru nije više 25 nego 28 eura, i to je neprihvatljivo, kaže Nikolić, pa je Turistička organizacija Žabljaka uputila prijedlog direktno ministru turizma da razmotri ovakvu cjenovnu politiku i da ako cijene ne mogu biti niže, bar ostanu na prošlogodišnjem nivou.

Na naše pitanje, postoji li saradnja TO Kotora i Žabljaka, Nikolić je kazao da je do sada nije  bilo, ali da će oni uspostaviti prave kontakte i bolju saradnju, kako sa Kotorom tako i sa ostalim gradovima u Boki, jer smo sada mnogo bliži, zaključio je Nikolić.

7 KOMENTARI

 1. Put smo sto posto iskoristili. U zadnjih 5-6 godina 1000 novih niksicana i zabljacana su postali stanovnici Kotora i okoline. Dobrodosli braco u nase krajeve!

 2. a kakvi su nasi strucnjaci,preko noci bi da pokupe kajmak a da centa ne uloze,necemo ga daleko dogurat s tom politikom…

 3. Što sve razvijene zemlje rade i na koji način valorizuju ono što je mnogo manja atrakcija od ovih naših kontrasta i ljepota. Nama je samo to dovoljno i ništa dalje od nosa.

 4. Treba znati raditi posao. Nekima je džabe i put i aerodrom i heliodrom i 8 traka kada su naučili na jedan kolosjek u glavi.

 5. Sramota da odgovorni u svim turistickim organizacijama nisu u stanju da rijese problem WC-a na Crnom jezeru kao i neki montazni objekat dje bi se odmorili turisti,popili neko pice ili pojeli ljep sendvic sa sirom,prsutom i domacim hljebom .
  Nista od toga zadugo.Tako je nazalost kod nas maltene svugdije u Crnoj Gori!!!!
  Moraju u turizmu zaposleni puno da uce,da se obrazuju,da bi ispunili zelje svih
  posjetilaca,kako domacih a jos vise stranih turista.Pozdrav.

  • Tako je gospodine Mihajloviću a ne da zapošljavaju ljude po babu i stričevima, politikama i vezama. Nepotizam ne može uz turizam.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].