Od velike rabote, oči vlasti ne stižu sve da vide

19
jedino je on izašao na lice mjesta

U maloj uličicu starog grada Kotora, od ulaza u hotel “Vardar”, lijevo prema Pjaci od kina, stoji obješena kutija od sive plastike.

U nju ulaze i iz nje izlaze kablovi, vjerovatno za vanjsku rasvjetu.

Stoji tako desetak dana i nikome ne bode oči.

A ulicom prolaze đeca, koja po pravilu vole da čeprkaju po zabranjenim, pogotovo neobezbijeđenim kutijama koje su im na dohvat ruke.

Ako je struja u odvaljenoj kutiji, onda opasnost prijeti svima koji tuda prolazi.

Naspram kutije je red stolova i stolica obližnjeg ugostiteljskog objekta.

A gradom prolazi armija zaposlenih partijaca nove vlasti.

Da je bar jedan bacio oko i obavijestio odgovorno lice iz vlastitih redova, do sada bi kvar na ovom “objektu“ bio otklonjen.

Ali, možda je odgovorno lice iz redova neke druge partije, pa oko sokolovo ove, koje je ugledalo izvaljenu kutiju neće da se bavi tuđim rabotama.

Neko je, prolazeći ulicom, vjerovatno nogom udario u ovu plastičnu beštiju i izvalio je.

Možda je ona stradala i od saobraćajnog kolapsa kroz stari grad koji stvaraju trokločari?

Ko zna?

A ono što se zna, saobraćajni nesnos nije samo od tunela do otvorenog bazena, nego evo i kroz drevni Kotor.

Nema nikoga još ko bi se sa ovim problemom uhvatio u koštac.

Nema ni vremena, iako, izgleda, samo novca ima.

I to na pretek.

19 KOMENTARI

 1. ..špulj partija na vlasti.. po osobenom priznanju “Crnogorka”-koja nezna dvije svezati i napisati na maminom jeziku-crnogorskom-no ga nabada na stranom pismu “ablejiti..draga Marija montenjarica? Tvoja “priznavanja-stimavanja”o meni ka neko ko nije ka ti “gospođa”-u naravi si obična bandulja seocka torokuša-koja je podaleko od elementarnog domaćeg vaspitanja-koje si izgubila..u onom vašem obadanju i rikanju magaraca i govedi u ABlejanju kontrarevoluciji-1989..presvučen(nije pukao-no ti nikao repić-jezik kojim mlatiš-kao konj zobnicom u odore “gospođe”)-u kotule ABlejanja-preskoči rod muški-đedov-tatin pa uskoči u babinu-ruralnu kotulu brez brageša-da se oslobodiš od vonja obiteljskog-osobenoga..cara mia Marija -montenjarica je tvoja sudbina na istočnim padinama planine Vrmac-odakle potijećeš i đe uživaš u ispaši paprati-bušine i ostale hrane za vas “prvoborce ABlejanja-1989″…?!!!

  • Penzioneru sa Prcanja ti si niko i nista, obican jadko, jadni sto presvukuje kosulje kosuljasa od Benita do brka iz SSSRa do Sloba pa i dalje. Ne treba te bit sram jer srama nemas a nemas se od cega ni sramotit no si iz najgore kondotine potekao na slavni i bajkoviti Prcanj , mjesto pomoraca i gospode gdje ti tebe mjesto svakako nije. Bruko Boke Kotorske sto zlodjela pocini nasiroko a tovari i oviz su za TEBE GOSPODA I NE STAVLJAJ IH U TVOJA SPORKA USTA !!!
   pOZDRAV OD mARIJE MONTENJARICE NA STO SAM PONOSNA !!!!

   • Oliti retrogradna amnezija “vrle crnogorke” Marije Stajsko..pa zaboravi da je Boka Kotorska-djelić Crne Gore-odakle i dokle dosežu geni..ovog penzionera sa Prčanja( a nije nego iz…),”obični jadko,jadni što presvukuje košulje košuljaša-ka da je otac naše Marije Stajsko…-čin čin činbenice…na “obiteljsko roditeljskoj vezi” sa ANBela..u bivšoj zubarnici-Doma zdravlja…đe joj je mjesto po tatina linija?

   • …preskana (prekrštena) u Mariju djevicu-ble bay,bay brez prestanka-sa” Cvijetnije vrtova -zlatnije njiva…baštIna Abramovića i Stanišića..Este li kako spavali-i eli vi u glavu kaldura udarila..pa vi ne da oka otvoriti…E se od muke ljute svako malo presvukujete..u suhe košulje-košuljaša..kao zmija š a r k a..kamenjarka (montenjarica sam ponosna-u Dalmaciji..ve zovedu: Čoban-ica Vlai-nica…onamo,onamo za brda ona..tamo je moja Dalmatinska zagora i west Ercegovina mia?!?

  • A jada…viđi što se učinje od ovoga šiljoglavudžana…vrnuo se iz Erceg sela,a bogumi bolje da je daleko od tehnoligije..jer je opasna…a i on,dok mu ne zaždiju onu prijavu i osude ga zbog napada na sluzbeno lice?!…maniti śedi starkelja sa Prčnja,skakuće po portalima i trabunja…a ođe se priča o raboti…naravima,Kotorskim…što on nikad nije bio,a i neće bit…nije mu se moglo

   • …ni mama ga rođena nebi poznala..mojega dušoblizničara maci mali3..samo što nije više crn-ka mu nasljedni obrazi..no je bobeleo-pa u tom belilu skube li skube škatule od struje po ulicama i pjacetama Staroga grada-ka na gornjoj slici..od Skala radia fotografa-oliti slikara..našega maloga mista-potomaka konjušara štajerskije konja-ostalo iza Austrijana-u dogonu iz vrtova PRATERA Bečkoga…?! Sve na jednom mestu u Starome gradu..od Boke Kotorske..koja doseže od Kufina do Debelog brda-do rta Kobile i do Prevlake-senca Prevlake..izgubljene na one krave u Konavle-đe ostaše obrazi maci mali3..i više od toga…?

 2. …nije ti lako hodati na mu…putovima tate i đedova-potomaka kaplara-kobilovodaca bečkih konjušara…”oslobodioca” Boke Kotorske spočetka XIX stoljeća pa do novembra 1918..kad pasaše “bješte noge pos…gu..”-a osta ste vi za “dobro vaše” dragi Borota-ka lopate ispod austrijanskih kobila..Borota! Lijep pozdrav iz rodnog Prčanja..Dukljansko Crnogorskog da nikada ne zaboravite-lelekajući za babom “korizmom austrijanom”…Pozdravi obitelj..i što prije popravite vodokotliće-jer mnogo vonjate dragi Borota…!!!

 3. …”našoj AB-kotorskom blejanju”-iz januara-na staru srpsku godinu-1989-kad su se po prvi put u Gradu od starina pojavila paščad-kasnije psi rata od Debelog Brda do Banije-Vukovara-Bosne ponosne i do Kosova..via Kaluđerskog laza..nase use i podase..u ND MNE-u kojoj su sačuvali RED,MIR..BLA-GO-S..NJE…što pokazuje i gornja-slika koliko su ostarili danas /ne/ugledni-učesnici “otadžbinskog rata za mir..boži -vođa nam se rodi”..kojega niko ne pominje više-sve manje je bistar-jer se manje se pita..e viva Crnogorska intelktualna elita-Univerziteta,tog povijesnog BASTIONA Crne Gore-koji se jopet pita-kakva će nam biti budućnpost novim pokolj-enjima…? Pozdrav iz Prčanja..predvečerju 27.jula dana ustanka jedog Naroda-jedne ekstra republike pasane naše domovine…u Vječnost…? Znam tema je izazovna-ali i pitka-a voda se muti pa je zato mutna…jer danas reći istinu-teško je prihvatiti-da se gladni i obespravljeni mogu održati u životu-željeći istinu…koja je sve izvjesnija-ali uz promjenu Vlasti-koju neće nagrizati pacovi iz sopstvenih redova-iz unutra…u potnji kvarat i više od vijeka-vijeka HOMO NOVUSa-obadala goveda i magarad.koje nam je podarila ABlejajući puzeća kontrarevolucija..iz 1989 godine…? Modelaru,mi ti se kunemo..da zapinjat protiv tebe nećemo? Poštujući svačiju “kulturu življenja”-za bolje vaše i vaše djece..koju ne treba kriviti-što im susjed loše živi …niti ga kriviti što je glup rođen (Balzak)…?

 4. Novi ljudi obilaze svaku mjesnu zajednicu, svaki problem im se prijavljuje i rješavaju ga koliko mogućnosti dozvoljavaju. Problemi od prije mjesec dana su neupordivo manji, stvari se mijenjaju nabolje. Ne bacajte drvlje i kamenje na onoga ko nesto radi, prijavite problem i bice rijesen.

 5. Nemaju kad od kombinatorika i revanšizma koje kreira URA sa namjenje podrške građana Kotora. Provaljene su dame iz ove političke PORCIJE.

  • …da ovizi “kritičari”-umjesto..dupa lupa po prašini-počnu brojiti dane i godine-kad će na izbore i sa njig dovesti-“jopet-malo morgen” svoje isprašene snage…lelelekleee za vama pasanimag-đorđini,đorđini Kapuriceee močvarice-zle dušice…kreketuše-pasanice?

   • Moj drug Jole bi se snaša u ovu novu vlast, Vazda se snalazio i prevrćao kako i đe treba e tako je Danu jadan pomozi nam iz vojnoga odsjeka…

    • ..ovaj vrli-prepodobni Borota-sve je u životu isprovao-ali u zalud mu-đedova ga navaka prati-iz svake se “prijateljske gu..”javi! Zato moj lipi Borota-promieni vonj obiteljski oliti smrad-dako se konačno maskiraš-demaskiraš..? Uzalud ti lajanje-otkrivajute geni-uz pismu “piva Mate..piva Ilija..pivaj Tome”…brat je mio koje vjere bio samo da je okupator”-nasleđe pusto iz čopora u zbjegu potomaka predaka konjušara bečkih…?!!!! Vonjate li vonjate-po sistemu “zavadi braću među se-pa sa njima mlati-vladaj..”? Pasa tempo dragi Borta-nema više ludije..isčezavaju-ka ti “famelja mia”…tu tu papa ovo je “zemlja iz snova”-po meraku sličinije tebi i tvojim prcima-dragi Borota…?!!! E viva-dolje oni sa brda ova”? Evo nas Borota evo nas,evo ..želju smo ti / VAM… ispunili-žanago dragi Borota..!!!! ZA NAVIJEK…!!!! Ne mrzi jadan nebio-nećete imati ko začeprkat-.ka tvoje vrle pretkiće- posložene na gracki parking- simitorijo..

     • Jole, koju god maskirnu uniformu da navuces na se i podase yuvjek ces bit ukak.. nit ces moc obraz oprat. Presvukujes se kako te je volja, a o postenju ne morem ni zborit jer je to za te misaona imenica !!!!
      Pamtimo te ka sto pamtimo seriju alo alo a tebe po alo alo odje vojni odsjek !!!!!

    • Zato i rizikujem-da zamolim moga druga Borotu-da porvjeri (nije mu daleko od torine-staništa)-da vidi-eli počeo onaj “monumet”-na “torijune Dončića”-da sklizi prema “Upravi za devastaciju kuturnog blaka opštine Kotor” na pjacu Svetoga Tripuna-slava mu i milost-e je na brijeme umaro-da ne gleda na pjaci razno prazne Borete-boretiće (asine i bovie!)-od..svakoga naboja-vonja satkani..?!

     • Jordane ne mogu rec gospodine jer to nikada nijeste niti cete bit. Ja sam Crnogorka i postujem sve i svakoga ali vas nikako jer znamo koje ste zlo cinjeli. I zato neka vas je sram i u isju rupu sa pantaganama odite da se ne cujete tun i da vas svi ne citaju jer ste zla proslost. i ko stevi uopste covjece ako se za vas more rec da ste uopste covjek, Zi…. je bolja meleon puta od vas da znate.Pozdrav od Marije.

 6. Kojem je idiotu palo na pamet da mijenja rasvjetu u Starom gradu? Zarko Dr. Klikovac nije zelio ni htio da se prihvati toga posla jer je covjek od struke. Idiot, potpomognut MZ Kotor je dobio na tenderu i crveno svjetlo je postavljeno. Kao u kupleraju.
  Vratite svjetlo u Stari grad.

  • Nemojte vredjat nas iz kupleraja, ja sam kiplerajka a i u opstinu je kupleraj i na zgradu SO Kotor treba zazdit crvenu lampadinu,,,,

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]