Odabir poslodavaca za pripravnike

0

Violeta Petrović

Violeta Petrović

Na Birou rada trenutno je aktuelan program prijave i uključenja visokoškolaca u projekat stručnog osposobljavanja.

Prijava poslodavaca je završena 15. oktobra, a prijava nezaposlenih je zbog tehničkih problema počela sa malim zakašnjenjem 20. oktobra, kazala je za Skala radio Violeta Petrović iz kotorskog Biroa rada.

Za pripravnike je najinteresantniji odabir poslodavaca i na listi potencijanih poslodavaca sa područja cijele Crne Gore će se pokazati, prije svega oni poslodavci koji su u svojoj prijavi tražili upravo to zanimanje, objašnjava Petrovićeva.

Korisnici su slobodni da odaberu poslodavca gdje bi željeli da odrade pripravnički staž, po prioritetima i imaju mogućnost da odaberu pet poslodavaca.

Sljedeći korak uparivanja poslodavaca i pripravnika će se odvijati po kriterijumima.

To su prije svega zanimanje i prosječna ocjena.

U slučaju da je više pripravnika odabralo jednog poslodavaca tada igra ulogu kriterijum prosječne ocjene.

Međutim, za određena zanimanja ima jako mali broj poslodavaca ili ih uopšte nema, kaže Petrovićeva i u tom slučaju se događa da pripravnici dobiju poslodavca u nekom drugom gradu koje mogu sami odabrati ili ne odabrati.

Ostale aktivnosti na birou rada su uobičajene, uz prijave nezaposlenih lica koja su se vratila uglavnom sa sezonskih poslova, kao i motivacija za trenutna angažovanja slobodnih radnih mjesta, zaključila je Petrovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]