Odbor direktora AD “Luka Kotor” ugrozio interes kruzing kompanija

6
Autobusi Montenegro Shorex-a izlaze iz kotorske luke

Vasilije Kusovac

Vasilije Kusovac

Ranijem rukovodstvu Luke Kotor AD, koje je smijenjeno krajem jula 2015. godine i postavljeno novo, jedna od osnovnih zamjerki je bila dozvola za ulazak autobusa Montenegro Shorex-a u lučki prostor, što je izazvalo burnu reakciju kruzing kompanija, koje su zaprijetile i mogućim otkazivanjem dolazaka u kotorsku luku.

Kruzer kompanije Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises, Royal Caribbean International, TUI Cruises, Pullmantur Cruises, Silversea Cruises, Norwegian Cruise Line, MSC Cruises su uložile protest Luci Kotor AD zbog ovakvog ponašanja, ulaska i parkiranja autobusa unutar prostora Luke Kotor i prodaje aranžmana bez ugovora.

To se dešavalo polovinom 2014. godine.

Reagovale su i inspekcijske službe  čiji je zadatak bio da spriječe sve nepravilnosti, pa i ovu koja je pokazala da rukovodeći ljudi u kotorskoj kompaniji ne shvataju da je Luka Kotor, po svojoj lučkoj djelatnosti partner kruzer kompanijama i da je neprimjereno da djeluje protiv njihovih interesa.

Zbog toga se mora poštovati odluka kruzer kompanija koje su kategorične da niko nema pravo ponude i prodaje izleta direktno ispred broda, jer oni ulažu mnogo novca da dovedu goste u luku i očekuju da se tako mora postupati i u Kotoru.

Nakon odluke Koordinacionog tima za praćenja turističke sezone iz Kotora da je firma Montenegro Shorex, čiji je suvlasnik sa 30% AD Luka Kotor prekršila zabranu ulaska u lučki prostor, čime je u direktom sukobu sa zakonom, uslijedila je kazna, istina simbolična, kompaniji i izvršnom direktoru.

Nakon toga zaustavljen je dalji ulazak autobusa u lučki prostor.

Kada se mislilo da je to pitanje završeno i da će novoizabrani menadžment pažnju posvetiti razvoju kompanije i rješavanju naslijeđenih problema, pokazalo se upravo suprotno.

Autobusi Montenegro Shorexa su ponovo u lučkom prostoru, tik uz kruzere što je ponovo izazvalo revolt dijela kruzing kompanija koje na ovo neće gledati blagonaklono.

Odbor direktora je glasao za ovu odluku sa 4 glasa za i jednim protiv.

Pozvali smo izvršnog direktora AD Luka Kotor Vasilija Kusovca koji nam je potvrdio da se autobusi Montenegro Shorexa poštaju u lučki prostor.

On je kazao da je to odluka Odbora direktora Luke na osnovu koje je on oficiru bezbijednosti plovidbe naložio da pusti autobuse Montenegro Shorex-a u lučki prostor.

“Ta odluka je za mene izvršna, s obzirom da je donešena od predstavnika kapitala koji sjede u Bordu direktora“, kazao je Kusovac.

Zbog čega se krši dogovor, ako se zna da je nezadovoljstvo kompanija jedan od razloga njihovog mogućeg nedolaska u kotorsku luku ubuduće, pitali smo Kusovca, našto je odgovorio da on nije dobio primjedbe od drugih kompanija.

Kusovac je obavijestio agenta o razlozima zbog kojih je dozvoljen ulazak autobusa od strane Borda direktora i predstavnika vlasničkog kapitala koji su u akcionarskom društvu Luka Kotor.

Kako saznajemo, agent je uputio protest kompaniji o čemu su obaviješteni članovi Odbora direktora.

Kusovac je bio nedvosmislen u izjavi da je njegovo lično mišljenje protiv ovakve odluke vlasnika kapitala.

To je, kako je rekao, saopštio u Hamburgu predstavnicima kruzer kompanija i taj kurs držao do prije nekoliko dana.

“Kada mi je od vlasnika kapitala naloženo da pustim autobuse unutra, ja sam to morao uraditi, jer u opisu mog radnog mjesta piše da izvršni direktor izvršava između ostalog i odluke Borda direktora”, zaključio je Kusovac.

6 KOMENTARI

  1. Bidnite strpljivi-odavno vi zborim?! Ali uzalud? Jad ve naša ka što ovaj narod s’vama-ali ne pratite-čitate-da su “PRVI KRUZERI POČELI UPLJOVLJAVATI U LUKU BAR??? E bo… u Luku Tivari…? A mi te čekamo-da naša draga pokojna “marina” pod bolnicu Kotorsku se potenči i da se za nju vežuju “kruzeri”-samo što ne letimo od sreće-uživajući u “izgradnji marine laži….”? Dakle nije do “obora direktora”-no do ukusa poslušnika-oliti glasača pod samarom lažova i prevaranata -kriminogenih “grupa i trupa” od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga…! Tako je mislio i zborio Njegoš:” BUDALE SU S’OČIMA SLIJEPE KOJE VIDE,A ZALUDU VIDE…”!

  2. Neka se već jednom riješi ovaj veliki Kotorski problem i neka se otkrije sve što se čini u LUCI. Jer ne bi se ovako u kontinuitetu pisalo da tu nema nešto .

  3. Možda će od tih para riješiti prelaz turista kod lučke koji između ostalog potpuno parališe saobraćaj i učini strašni konfužion.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]