Odbor direktora Luke Kotor kaznio Izvršnog direktora Kusovca 30% od plate, a možda i nije?

1
Poslovna zgrada Luke Kotor

Povodom teksta objavljenog na Skala radiju “Ne može nam niko ništa, jači smo od države”, 3. novembra 2015. godine, oglasio se saopštenjem Odbor direktora ove kompanije.

U tekstu se kaže: Obavještavamo Vas i javnost da se Odbor direktora AD Luka Kotor sa indignacijom ograđuje od događaja opisanog u pomenutom tekstu, kao i od nedoličnog ponašanja jednog broja zaposlenih i dijela izvršnog menadžmenta AD Luka Kotor.

U cilju sagledavanja činjenica, aktera, a naročito organizatora ovog neprimjerenog događaja Odbor direktora je sazvao vanrednu sjednicu na kojoj će se odrediti o daljim koracima koji će ovim povodom biti preduzeti, o čemu će većinski vlasnik biti obavješten.

Održana je i vanredna sjednica Odbora direktora.

Nakon rasprave koja je trajala nekoliko sati, predstavnici većinskog vlasnika odlučuju da kazne izvršnog direktora Luke Kotor AD Vasilija Kusovca umanjenjem zarade za 30%, valjda za jedan mjesec.

Isto toliko i za uposlenika Arsića, a ostali i dalje mogu na pasulj.

Kako saznajemo Odbor direktora Luke Kotor nije donio nikakvo rješenje o kažnjavanju, što znači da je to tijelo obmanulo javnost.

Pokušali smo u više navrata da dobijemo na uvid rješenje o kažnjavanju od predsjednice Odbora direktora Stanislave Subotić, upravo zbog sumnje da ono uopšte postoji.

Ona nas je uputila na Izvršnog direktora iako je Odluku donio Odbor direktora.

Nije zabilježeno, osim možda u Luci Kotor AD da Izvršni direktor sam sebe kažnjava i u tom smislu donosi rješenje koje još niko nije vidio.

Upozorili smo gospođu Subotić da nam pravo na uvid u rješenje daje Zakon o slobodnom pristupu informacijama i ostavili joj razuman rok da nam odgovori na mejl kada možemo da dobijemo traženi dokumenat ili izvršimo uvid u zgradi Kompanije.

Odgovor do danas nijesmo dobili, što je inače manir prve dame Odbora direktora Luke Kotor AD.

Podsjetićemo, Stanislava Suborić, stalno zaposlena u Prvoj banci svakoga mjeseca prima 920, 00 eura neto za poslove predsjednice Odbora direktora Luke Kotor, koji obavlja vikendom.

To znači da na godišnjem nivou ona dobije ni manje ni više nego 11.040 € na ruke.

Na taj iznos Luka plaća još i sve dažbine pa je ukupna cijena koštanja znanja i zvanja gospođe Subotić nešto oko 15.000 eura ili više.

Primjera radi, direktori predškolskih i školskih ustanova u Kotoru imaju neto primanja manja od 600 eura.

Samo što mnogi od njih svoj posao obavljaju s potrebnim požrtvovanjem i znanjem.

Ostali članovi Odbora direktora Luke Kotor AD, njih četiri primaju upola manje.

Upozorili smo gospođu Subotić da građani imaju pravo da znaju što se radi u Luci Kotor AD čiji je većinski vlasnik Opština Kotor, a to znači građani Kotora.

Nju to, pokazala je, nije interesovalo.

Interesovaće, vjerujemo nadležne organe kojima ćemo ovih dana uputiti dokumentaciju vezanu za nepoštovanje Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Stanislavi Subotić ćemo nastavlti da šaljemo uredno dopise sve dok, za debele novce stoluje na mjestu prve dame Odbora direktora kotorske Kompanije.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]