Odbor direktora Luke Kotor usvojio izvještaje menadžmenta

3
dr Branko Baćo Ivanović

Odbor Direktora “Luka Kotor“ A.D. Kotor je jednoglasno odobrio finansijske iskaze za 2017. godinu, usvojio Izvještaj menadžmenta zajedno sa Izvještajem o upravljanju rizicima, utvrdio Izvještaj o poslovanju za 2017. godinu i donio Odluku o sazivanju Redovne Skupštinu akcionara za 18. maj 2018. godine.

Iskazano je posebno zadovoljstvo izuzetno dobrim poslovnim rezultatima za 2017. godinu koji su ostvareni i pored niza otežavajućih okolnosti, što je još jedna potvrda da je menadžment “Luke Kotor“ rukovodio stručno, odgovorno, savjesno i sa pažnjom dobrog privrednika i na taj način ostvario značajan uspjeh u poslovanju.

Na osnovu svih nefinansijskih podataka i finansijske analize za 2017. godinu Odbor direktora obavještava javnost da je “Luka Kotor“ A.D. Kotor ostvarila:

Značajnu neto dobit u iznosu od 925.958€, što je približno rekordnoj 2016. godini čija je neto dobit iznosila 936.293€.

Dakle, iako je u 2016. godini bilo rekordnih 488 brodova, a u 2017. godini 430 brodova odnosno 58 manje, neto dobit “Luke Kotor“ je za samo 10.335 eura manja od prethodne.

Napominjemo da je 2016. godina bila rekordna po broju brodova zbog globalnih problema koji su se dešavali tokom te godine na drugim područjima i nametali našu destinaciju kao najbolju alternativu.

Iz tih razloga poslovne rezultate u 2017. godini koji su skoro istovjetni sa prethodnom rekordnom godinom smatramo izuzetnim uspjehom.

Ovakav poslovni rezultat posledica je racionalnog i domaćinskog poslovanja kojim je postignuto smanjenje ukupnih troškova u iznosu od 155.850 € u odnosu na prethodnu godinu, kao i povećanjem prihoda od jahti za 108.141.euro u odnosu na prethodnu godinu.

Značajno je povećana likvidnost i solventnost društva “Luka Kotor“ A.D.

Stanje novčanih sredstava na dan 31. 12. 2017. godine iznosi 2.117.392 € što je za 881.896 eura odnosno za 71,38% više u odnosu na prethodnu godinu.

Ostvarena je mnogo efikasnija naplata potraživanja koja se manifestuje u činjenici da je u kalendarskoj 2017. godini postignut bolji stepen naplate potraživanja za 24,3%.

Osim  navedenih  poslovnih karakteristika koje jasno pokazuju da je “Luka Kotor“ A.D. Kotor na dan 31.12.2017. godine  ekonomski  zdravo  i stabilno preduzeće, sa visokim stepenom rentabilnosti i likvidnosti  ukazano je na neophodne preduslove za još značajnije uvećanje dobiti i unapređenje poslovanja.

Ključni pritoritet u 2018. godini za “Luku Kotor“ A.D. Kotor je ostvarivanje prava na Prvenstvenu koncesiju na lučko područje luke Kotor, jer dobijanje dugoročne koncesije stvara preduslove za realizaciju investicija u infrastrukturne projekte.

Menadžment Luke je, u saradnji sa Opštinom Kotor, kao i nadležnim državnim organima, naročito Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Ministarstvom unutrašnjih poslova preduzeo niz mjera i aktivnosti za podizanje kvaliteta usluga, podizanje nivoa bezbjednosti, i planiranje važnih investicionih aktivnosti koje bi značajno proširile i poboljšale kapacitet i kvalitet pružanja usluga, kao i dalje promovisanje Kotora kao rastuće kruzing destinacije, kaže se u saopštenju koje je Skala radiju dostavio predsjednik Odbora direktora Luke Kotor AD dr Branko – Baćo Ivanović, koji u cjelosti objavljujemo.

3 KOMENTARI

  1. evo ovog dezurnog auto limara sto sve zna…za vrijeme svog radnog vijeka je uspio da zaradi porodicni stan i penziju od 196eura….i ja mislim ono o “kretenu”

  2. Ja kao jedinka jednostavno ne mogu prihvatiti iznos zarade poslovanja luke za prethodnu godinu! Ljudi moji, pa jesmo mi ludi ili ko je u stvari lud da povjeruje u ove priče. Ispada da su više tri gliseta iz parka, koji prevoze turiste zaradili nego Luka Kotor!
    Upoređjete je sa onom godinom prethodne vlasti. Pa zar smo mi ludi, pa da ne znamo da ste svi vi isti, pa bili oni ili ovi. Ovo je smijurija, sto se zarade tiče. Pa pojedini iz luke, što svojta što rodbina posjeduju nekretnine preko milion eura. A zaposleni što pituraju bitve sa kilo piture, voze kola od preko 15.000e. Zar vi mislite da smo mi kreteni da povjerujemo u vaše računanje zarade. Zato se i pljujete jedni po drugima, kome će pasti u ruke. E moji Kotorani i ja zajedno sa vama j….. nam ovi majku za sva vremena.
    Ovo se zove “KRIMINAL”
    MOTIKA I SAMO MOTIKA!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].