Odbor za bezbjednost nema kvoruma: Došli Krivokapić i Vukšić, DF-a nema

1

Dejan Vukšić

Premijer Zdravko Krivokapić i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić došli su na sjednicu Odbora za bezbjednost. Međutim, ona nije održana zbog nedostatka kvoruma, jer se poslanici Demokratskog fronta, kako su i najavili, nisu pojavili.

Na dnevnom redu Odbora trebalo je da bude predlog za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Kako je portal Aktuelno juče objavio, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević obavijestio je Bečića da zbog ”ignorantskog odnosa premijera Krivokapića prema tom Odboru i odbijanja da dođe na kontrolno saslušanje on neće zakazati pomenutu sjednicu”.

Bez pozitivnog mišljenja Odbora za bezbjednost i odbranu, Vukšić, kome 17. juna ističe v.d. stanje u ANB-u, može biti imenovan za tu funkciju u punom mandatu, jer odluka Odbora nije obavezujuća. Međutim, ako izostane mišljenje Odbora, Vukšić ne može biti imenovan na funkciju u punom mandatu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.