Odbornici kotorske SO uglavnom zadovoljni dosadašnjim radom

0
odbornici kotorske SO

Odbornici SO Aprcović, Draškovic, Lončarevic, Potpara, Proroković

Kotorska opštinska Skupština je dosta aktivno radila u 2014. godini, a kako odbornici procjenjuju svoje učešće u radu lokalnog parlamenta i sa kojim prioritetima ulaze u Novu godinu pitali smo neke od njih.

Željko Aprcović, šef  Kluba odbornika DPS je za Skala radio podsjetio da je Skupština donijela Program rada koji je do kraja ispoštovan i da su donijete sve odluke od koristi za grad i građane Kotora, jer je i vladajuća koalicija i opozicija radila konstruktivno.

Aprcović je izrazio zadovoljstvo što je veliki dio odluka donešen konsenzusom, bez obzira na različita politička viđenja određenih problema.

U idućoj godini nastavlja se istim tempom, s tim što će 2015. godina biti značajno aktivnija, prvenstveno zbog rješavanja problema uređenja zemljišta, na kojem su predviđeni značajni kapitalni projekti za koja su opredijeljena sredstva.

Vido Drašković u ime Liberalne partije je zadovoljan skupštinskim aktivnostima u godini koja je na izmaku, smatrajući  da su u radu bili kooperativni i opozicija i vlast.

“Program vladajuće koalicije dobio je većinu glasova i na nama je da ga sprovedemo u djelo. Na  dobrom smo putu da u naredne dvije godine realizujemo ono što smo obećali, a nijesmo završili“, kazao je Drašković.

Prema njegovim riječima ocjenu o radu parlamenta u ovom sazivu daće građani na kraju 2016. godine  kada su i novi izbori.

Vladimir Potpara, ispred Demokratskog fronta, za naš radio je kazao da je djelimično zadovoljna radom Skupštine i podsjetio da je njihova  pažnja bila usmjerena na donošenje planskih dokumenata, uz primjedbe na plan Platamuni-Trsteno, protiv kojeg su bili.

Takođe je pažnju zaokupljala i gradnja sportske dvorane u Škaljarima, izbor predsjednika opštine, a jedna od tema koje su pokrenuli je i vraćanje fudbalskog stadiona u vlasništvo države.

U narednoj godini, fokus će na žalost biti ponovo na gradnju sportske dvorane, planske dokumente i trošenje budžetskih sredstava, zaključio je Potpara.

Dr Bruna Lončarević ispred SDP smtara da je parlament obavio svoju dužnost u 2014. prodiskutovao i donio odluke na osnovu plana rada, a da će u idućoj godini biti mnogo više posla, s obzirom na ostvarenje planiranog budžeta i razvojne planove kako bi Kotor zaživio i dobio novo svjetlo.

Ranko Proroković odbortnik Pozitivne CG je generalno zadovoljan, jer je kao je kazao riječ je o procesima koji zahtijevaju vrijeme, s obzirom da Skupština nema onu ulogu i funkciju koju bi trebala da ima.

Za dosta odluka smatra da se donose pro forme, iako je Kotor grad koji se civilizacijski uzdiže u odnosu na druge sredine i krasi ga parlamentarna demokratija, jedan rafinisan i fleksibilan stav prema političkim stavovima, mišljenja je Proroković.

“Ove godine je Pozitivna prvi put ušla u lokalni parlement i bilo nam je potrebno neko vrijeme da steknemo odborničko iskustvo. Smatram da smo dosta solidno odradili taj skupštinski posao i da smo prepoznatljivi kao jedna solidarna partija, koja ima izrazito opoziciono djelovanje“, kazao je Proroković.

I iduće godine nastaviće da rade istim tempom i stilom, zalažući se i dalje za socijalnu pravdu i transparentnost, kako bi sačuvali Kotor, biser kojeg je svijet priznao i zaštitio njegovo kulturno-istorijsko i prirodno nasljeđe.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]