Odlazeća klero-ekspertska mućkalica

6
A sad adio…

E baš se slatko juče izasmijah. Sreo se premijer Krivokapić, valjda u jednoj od oproštajnih susreta u toj ulozi, sa izaslanicom Ministarstva Savezne Republike Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope, Suzanom Šuc i kazao joj da Vlada želi da ubrzanim koracima uđe u Evropsku uniju. Bolje reć trčeći, ako bi to moglo, za ovih nekoliko mjeseci dok je on još tu. Jer poslije ima nekog drugog posla oko pripravljanja papira za nelegalnu kuću koju je podigao bez dozvole za vrijeme, a koga drugog do bivše vlasti.
A što da ne uđemo u Evropu? Ova Vlada, to je svakome jasno, i prozapadna je ali i proruska i prosrpska i propopovska i svašto nešto pro. Doduše, neće je narod, vele istraživanja, jer još nešto baš ne vjeruju. Narod kao narod, ne možeš mu udovoljit čak ni kad mu fiktivno povećavaš duplo platu. Veći je problem što se apostoli u njoj neće između sebe. Ali ipak, kad se śete da mogu da izgube veliki broj teško stečenih pozicionih vrijednosti od preko iljadu eura svakoga mjeseca po broju članskih karata, onda valja razumjeti da pogana riječ nema ni približno istu težinu kao šuške, razumljivije evri, kako eure zovu vlastodržci, da bi se i na taj način približili suśedima sa istoka i što žešće dodvorili.

No i pored toga, ima nekih naznaka da je mrka URA zakucala i na njihova vrata. Zato ne veli slučajno poslanik Demokrata, Vladimir Martinović, da ko god odluči da izda izbornu volju građana, to znači da je taj neko uzeo novac. Da li je uzeo milion ili 21 milion, nas to, objašnjava on apsolutno nije briga. Ko god odluči da podrži inicijativu za smjenu Vlade koju je uputila opozicija, to je ista ona korupcija oličena u liku i djelu Pajovića i Pozitivne. Zna on da je većina samo u jednom poslaniku, a od njih 41 valjda je jednome došlo zlo zbog Zdravkovog nevakcinisanja, njegovog nasrtaja na Cetinjane i Cetinje, Dritanove podrške Srpskoj crkvi i predaje im naših svetinje. Da se makar jednom od klimave većine smučilo ponašanje četvororučice, pride i šefice Narodnog muzeja, jer nema ko do nje jadne, deklarisane žene četnika, za čije ideološko opredjeljenje koje nije krila, iz obora te politike rekoše da je to uvreda, a ne zor kako nam je izgledalo kad je ovo čudo od eksperta dizala dva put po tri prsta visoko ka nebu i s ponosom isticala svoju pripadnost s kokardom na glavi. Danas licemjerno na reveru uđenut crnogorski barjak. Džabe ti je meštrice, ili putuj igumane i ne brini za manastire. Vrnuće se onima kojima su oteti i kojima pripadaju.
Rame uz rame, sitnije Cile, sitnije, ova od zdravlja, a za njom finansijski mačo men, i onaj drugi što u paketu ide. Niko i ne zna više za onoga iz urbanizma, kojemu sin nije rod ali jeste kuća bez dozvole. Ko to bješe poljoprivredni ekspert ili onaj vanjskih poslova bog bi ga znao. Ne čuje se ni ona od digitalnog i medija, dok se sama nedostojno ne oglasi. Kapitalac, tu i tamo.
Ako sam nekoga zaboravio, nije slučajno. Onu helikoptersku pojavu svakako.
Ali ipak, kopka me, a ne mogu da ne progovorim, zašto je poslanik demoNkrata u parlamentu pomenuo 21 milion? Kome je uputio tu packu i je li ona saopštena s namjerom da će toga, koji se oko te cifre vrti, jad velik strefit ako se drzne da izda braću od tetaka sa svake lične strane? Ostaće nepoznanica dok se ne dogodi što se dogoditi mora.

Kako to obično biva u ovako zapaljivim situacijama oglasi se najmudrija budvanska svetosavka svih vremena tvrdnjom da za smjenu Vlade postoji koncezus DPS-a i DF-a. Može bit, jer taj đavo, narod veli,  zna svakakvoga đavola.

Nakon bratske pośete bratskoj Śevernoj Makedoniji, parlamentarni preśednik je stigao do bratske Slovenije. Nije poznato da li im je nudio ekspertsku pomoć uspješne vlasti koja će, kako primorci zbore, odit brzo ća, ali jeste da je za ljubljansko Delo kazao ne trepnuvši da se trudi da održava ravnopravan i principijelan odnos, kako prema vlasti, tako i prema opoziciji, da je opozicija zadovoljna vremenom koje im je na raspolaganju. Često upozorava kolege sa obje strane na ton i način nastupa, uvijek se može pronaći riječ kojom možete prenijeti sadržaj, a da njome nikoga ne uvrijedite. Savršeno zaista a još kako bi izgledalo da je istina. Ništa se ljepše ne bi moglo čuti. Ne bi se reklo da je zborio koju o zapošljavanju kompletnih familija, prijatelja, kumova, partijskih aktivista, klero miljenika. A ni slova o raskubanju državnog novca za potrebe iste družine. Pretpostavka je da je parlamentarni preśednik prećutao domaćinu 9 ličnih savjetnika i jednoga kojega o njegovom trošku vodi tamo đe njegova noga kroči. Da jedan od ovih 9 ima samo 25 godina ali da je pravi vunderkind koji itekako ima o čemu da ga savjetuje. I ima, nema nikakve sumnje u to.

Što će ako budu morali da odu? Kuku i lele kad i ako se ustanovi da opozicija ima ipak džokere u njihovim redovima. Neće onda moći da se uzme državno auto, popiju  samo dva, tri piva,   kako ministar policije reče, kao da je to nešto, izazove udes i na očigled svih promijene  tablice i saopšti policiji da nije on ni vozio. Svi u čudu jer se sve viđelo, ali, nova vlast ima nova pravila. Pušti sad zakone i vladavinu prava. To poslije, ako dođe na dnevni red. A doće, neka znaju svi koji su se bahatili gazeći zakone i Ustav ove države.

Vlast je „dokazano“ uništila Montenegro airlines i napravila Air Montenegro, isto to samo mnogo slabije i premnogo skuplje. Uzela je i aerodrome da od njih napravi svjetske. Zato je valjda Austrian Airlines otkazala letove zbog nedostatka opreme za odleđivanje aviona na aerodromu Golubovci. Nije problem do nas, jer ovđe se rijetko ledi. Morali su Austrijanci, ako su već šćeli da lete, ponijet sa sobom te bočice za odleđivanje. Nećemo valjda još i o tome misliti. Bruka od ludoga naroda. A toboš su  Evropa. Oni bi i ljeti da imamo klimatizovane pristanišne zgrade. Kako ne. Ne trebaju nam oni ništa dok mi imamo svoje paradaizovce.

Možda svi i ne znamo što je to influencer. I ne moramo da znamo da je to uticajna osoba koja putem društvenih mreža zarađuje novac. E jednog takvog, rodom iz Svilajnca angažovao je Milojko od finansija da mu bude savjetnik. Ovaj, ni kriv ni dužan, košta građane Crne Gore skoro šest plata mjesečno, a kažu da mu se plaća i smještaj i još što uz to ide. Ovo prvo znamo sa sigurnošću i više nije tajna. Influencer se zove Goran Radosavljević. Zvanično prima 3.000 € svakoga mjeseca. A nezvanično…
Član je Socijaldemokratske stranke Srbije, čiji je lider Boris Tadić, koji nikako i nikad nije mogao i ne može da svari crnogorsku suverenost. Oštrio je zube na Crnu Goru ali se, poput drugih, lično uvjerio da je orah voćka čudnovata, ne slomi ga a zube polomi. Sada je on ispod cenzusa a Crna Gora, kad se oslobodi ove pošasti, već odškrinula vrata EU.
Zanimljivo je da influecer prima najmanje duplo veću platu od Milojka, ekseprta svjetske klase. Malo śutra eksperta, narode moj.

Penzioneri, glavu gore. Povećaće Mickey i vama primanja. Da ne budete gori. Istina, manje će vama, jer vi manje trošite po kilometru i po URI.

I dok zemaljski dani teku, dok se čeka rješenje slagalice, zvone zvona na uzbunu i kod evropskih inspiratora ovakvog neuspjelog ekspertsko- popovskog eksperimenta. Nešto će se desiti. Ośeća se prosto u vazduhu. Predugo je trajalo. Provalija je pred nama. Korak još i upadosmo za sva vremena. Od nas zavisi.

U pamet se Crnogorci. Ne budite tuđa metla i lopata. Ne ližite tuđe šake. Ne budite tuđa sreća. Vrćite se sebi i svome!!

Slavko Mandić

6 KOMENTARI

 1. Vladaju li ovi još?
  Niko ni s kim ne zbori,svako protiv svakoga a plate i penzije rastu.
  Jeftina pijaca i trgovine kud ćeš bolju i uspješnije eksperte.

 2. Odlazi cirkus osta blato poslije njih.
  Biće posla za sve koji žele da operu svu prljavštinu koju su nam ostavili.

 3. Sjetih se baronese Goldi iz Velike Britanije i Zdravkovog žaljenja što je nije prije upoznao.
  A Suzana ga ne osvoji,a možda je on nju,sa onim pjansko šarmerskim osmjehom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]