Odlikovanja iz fundusa Muzeja grada Perasta

0

U Muzeju grada Perasta u četvrtak 30. marta biće otvorena izložba “Odlikovanja iz fundusa Muzeja grada Perasta”, autorke Aleksandre Simeunović, istoričarke umjetnosti.

Početak je u 19 sati

Izložbu će otvoriti mr Mileva Pejaković – Vujošević, direktorka Pomorskog Muzeja Crne Gore u Kotoru.

Na izložbi će biti predstavljena odlikovanja iz XIX i prve polovine XX vijeka, koja su za svoje zasluge dobijali istaknuti članovi peraških porodica Visković i Balović.

Oni su predstavljali, ne samo Perast i Boku, nego i Austrougarsku monarhiju, na teritoriji Osmanskog carstva, kao diplomate i agenti Austrijskog Loyda.

Ova, kao i sve naredne izložbe koje će biti realizovane u Muzeju grada Perasta tokom 2017. godine, upriličene su povodom 80 godina postojanja Muzeja grada Perasta.

Izložba se realizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore, u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2017. godinu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]