Odložen karneval za 13. mart

5
Dopis predsjednika Opštine o odlaganju karnevala

Zbog nevremena, najavljeni Kotorski tradicionalni karneval 2016, koji je bio planiran za nedjelju 6. mart, odlaže se za narednu nedjelju 13. ovog mjeseca, saopštavaju iz Opštine Kotor, koja je pokrovitelj karnevala, a u dogovoru sa Organizacionim odborom.

U okviru tradicionalnog kotorskog karnevala u petak 4. marta ulicama starog grada održaće se Abrum uz Gradsku muziku Kotor i mažoretke “Fešta“.

Nakon Abruma, na glavnom gradskom trgu u 19 sati karnevalske grupe pripremaju “Karnevalsku papaladu alla maka“.

Za dobar štiming zadužen je sastav Lungo mare.

Velika karnevalska tombola je u subotu 5. marta na terasi kafane “Dojmi“ u 11 sati, a u 18 sati Mažoretke “Fešta“ održaće 18. samostalni koncert “Deset godina sa vama“ u velikoj sali Kulturnog centra.

Organizator je JU “Kulturni centra” Kotor, suorganizator TO Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Medijski sponzor Skala radio.

5 KOMENTARI

 1. Da se Kotor odrekao karnevalske tradicije je odavno jasno…..
  Spaljivati karnevala u korizmi je nečuveno u hrišćanskom svijetu.
  Znam da termin “korizma” ama baš ništa ne znači Džefu,Mirzi i gdji Rašković i da su njima najvažniji partijska disciplina i poznata demagogija ali što je mnogo,mnogo je.
  Nije Kotor zaslužio ove “doktore opšte prakse”….svanuće jednom valjda..

  • Gospon “Bokelju-vi nikako da “popravite-izbrišete iz asinusovih moždana”vaše ponašanje( vladanje)-obiteljsku MRŽNJU prema drugim vjerama-nacijama,pa da konačno izbrišete iz VASA VACUA-i da civilizacijski PRIHVATITE sveto LJUDSKO parvilo -“NE PITA SE KO SE KAKO KRSTI NO ČIJA MU KRVCA GRIJE PRSI(srce!)-naše Boke i Crne Gore-koje ne PRIHVATATE ni poslije 200 godina od vašeg silaska(ŠLJEGLA VAM BABA DARODAVKA-s’teretom ispod raše-bez atesta) iz west erecgovačkije vukojebina-u Boku(vaše kazivanje o vašem podrijeklu na ovaj isti Portal-travnja 2012 godine)? Mnogo toga Kotor nije ZASLUŽIO-a posebno ne VAS- “racu bovi i asinusa”-šljegli u čoporima u paketu sa okupatorima:Austijancima i Francuzima s’početka XIX vijeka?!

 2. А што ако и 20. марта буду симбилије?
  Ове Ано домини Ускрс по Грегоријанском
  календару пада 27. марта!
  Било би нечувено светогрђе на Ускрс
  спаљивати Карневала.
  Јесу ли организатори размишљали евентуално
  о тој (не)могућности?
  Осим ако Капо није помјерио да Карневалу
  суде у некој неђељи у априлу.
  Ове године Ускрс по Јулијанском календару пада
  баш 1. дана маја!

 3. Sa monsinjorom Ilijom Janjćem-da ne prefurate ,kao pasanije godina ,”granice poklada…”. E bo…ko nema svoju tradicju-nema ni svoju budućnost!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].