Odobrena sredstva se moraju utrošiti u ovoj godini

5
Muo: put prema groblju

Liljana Velić

audio: Ljiljana Velić

Mještani Mula 15 godina pokreću pitanje nasipanja i asfaltiranja puta do starog groblja i crkve Sv. Kuzma i Damnjana iz XIII stoljeća do kojeg usponom vode skale.

Ovu problematiku je aktuelizovala Hrvatska građanska inicijativa zahtijevajući od nadležnih da se put do groblja u naselju Muo proglasi putem od javnog interesa.

Ove godine opštinskim budžetom je odobreno dovoljno sredstava 80 hiljada eura kako bi se projekat izgradnje puta konačno i realizovao, podsjetila je za Skala radio Ljiljana Velić, predsjednica OO HGI Kotor.

Izabran je izvođač radova, posao je počeo i stao zbog neriješenih imovinskog pravnih odnosa.

Riječ je izuzetno maloj površini zemljišta.

Dio puta je urađen, ali se od daljeg posla odustalo zbog velikog uspona, objašnjava Velićeva.

Da bi se nesmetano i na civilizovan način prigodan današnjem vremenu došlo kolima do groblja, mora postojati put sa postupnim usponom.

Velićeva je sigurna da se ovaj put može uraditi na kvalitetan način i zato u HGI-u  insistiraju da se put proglasi putem od javnog intresa, čime bi se riješio veliki problem starosjedilaca Mula.

Budući da je ovo četvrti kvartal fiskalne godine u HGI-u smatraju da je neophodno požuriti sa rješnjem i izgradnjom puta.

Ovo tim prije što bi istekom godine ponovo trebalo usvajati prijedlog budžeta, što dovodi do odugovlačenja, a to nikome nije u interesu, zaključila je Velićeva.

5 KOMENTARI

 1. Neće se asfaltirati taj put, nego novi, koji ide preko nečije pravaten zemlja, a sada su ti privatnici vidjeli priliku da dobro prodaju te koamdiće zemlje, a koji su njihovi u omjeru 1/256 djela, pa korite priliku i blokiraju radove. Ako se proglasi put od javnog interesa, nemaju pravo prodaje nego nadoknade po opštinskoj tablici a to je oko 10 eura po metru, i propade im nada u pare.

 2. ONI SKALINI SU STARIJI OD NASELJA MUO! TREBA PITATI VLASNIKE ZEMJE-OKOLO SAKLINA-OĆE DATI ZEMLJU-DA SE ŠIRI I ASVALTIRA…?

  • Tvoji argumenti su vrišteća velika slova! Ajde malo kalmaj, nađi prave riječi, predloge, a ne ti je cijeli komentar kao maratonac koji gubi trku u zadnjem minutu, pa urla.
   Prilaz Crkvi i vječnom počivalištu bi svakako , konačtno, trebalo riješiti, jer malo ko, sem onih sa dobrom kondicijom, uspije izać odjednom do tog mjesta, jer je pedenca baš velika.
   Neki članovi familje, koja je u koroti, ni iz nekoliko puta se ne mogu popet do gore, te i ne prisustvuju sahrani bližnjih. Dođe do gore oko 30 mlađih ljudi, i po koji stariji na rate, prije sprovoda.
   Hvala Ljiljani što potrncira ovaj problem.

   • A ŠTO ĆE MO-NEKO URLA…A NEKO-KA TI BLEJUCKA-UZ ….GLEDAJUĆI SEBE ZRCALO(Njegoš) I BIĆERIN…A DA SE NE RADI O URLANJU-NEGO O TVOM BLEJANJU…GOVORI PRVA REČENICA-U GORNJEM NAPISU…OD UVAŽENE GOSPOĐE LJILJANE VELIĆ…! U KOJEM SE POMINJU VJEKOVNI …”USPONOM VODE…SKALINI”?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]