Odović: Komisije raspuštene zbog sumnje na korupciju

0
Janko Odović

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja razriješilo je sve socijalno-ljekarske komisije zbog postojanja indicija da je u njima bilo koruptivnih radnji i imenovalo nove, saopštio je za Dan državni sekretar u ministarstvu Janko Odović.

On kaže da je upoznat sa navodima brojnih građana da je za ostvarivanje nekog od prava iz socijalne zaštite trebalo da se navodno daje novac.

Ističe da su nakon 20 dana od stupanja na dužnost raspustili postojeće četiri prvostepene i jednu drugostepenu komisiju i formirali nove.

“Sada su lica koja rade u komisijama stručnija i pravičnija u odnosu na ona koja su ranije bila angažovana. Sve članove komisija sam pozvao na sastanak i jasno i otvoreno im rekao ako osjete bilo kakav pritisak da nekome treba dodijeliti ili ne dodijeliti tuđu njegu i pomoć o kojem odlučuju, da se obrate meni. Ako se desi da budem čuo ili dobio dokaz da su primali mito ili da je postojao neki uticaj koji se može smatrati trgovinom uticajem, najavio sam da će biti ne samo razriješeni, već i procesuirani tužilaštvu i policiji. Za sada koliko rade nijesam imao primjedbi”, izjavio je Odović.

Pozvao je građane da im se obrate ukoliko primijete bilo kakve nezakonitosti, navodeći da će svaka prijava uz dokaz biti i uvažena.

Na pitanje o eventualnim razrješenjima direktora centara za socijalni rad, Odović kaže da su kadrovske promjene izvršene u Podgorici i Danilovgradu, te da je u toku konkurs za direktora Centra za socijalni rad za područje opština Mojkovac i Kolašin. Takođe, već u sljedećoj nedjelji mogu se očekivati promjene u Beranama, kao i područnoj jedinici u Ulcinju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]