Održan okrugli sto na temu „Organizacija priobalnog pomorskog saobraćaja i način organizacije vezova“

0

 

U organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u Budvi je danas održan okrugli sto pod nazivom „Organizacija priobalnog pomorskog saobraćaja i način organizacije vezova“.

Cilj okruglog stola bio je razmatranje pitanja od važnosti za odvijanje linijskog pomorskog saobraćaja u Crnoj Gori i definisanje adekvatanog načina organizacije davanja na korišćenje.

Uvodne prezentacije održali su predstavnici Službe za upravljanje lukama od lokalnog značaja i pomorstvo iz JP za upravljanje morskim dobrom Tina Tičić i Irena Maslovar, dok su iskustva iz domena priobalnog saobraćaja u Republici Hrvatskoj predstavili  profesori sa Fakulteta za pomorstvo iz Splita, Ranka Petrinović i Nikola Mandić, a potom i direktorica Agencije za obalni linijski promet u Splitu, Paula Vidović.

Na današenjem okruglom stolu učestvovali su i predstavnici Udruženja brodara Crne Gore koji su svojim praktičnim iskustvom ukazali na način odvijanja priobalnog sobraćaja na crnogorskom primorju.

Pored predstavnika relevatnih državnih i lokalnih institucija u Crnoj Gori koje se bave pitanjima priobalnog saobraćaja, prezentaciji su prisustvovali zainteresovani građani koji se bave lokalnim ribarstvom.

Nakon razmjene iskustava i diskusija, zaključeno je da djelatnost prevoza turista/putnika u priobalnom pomorskom saobraćaju u Crnoj Gori, treba u prvom redu unaprijediti kroz uspostavljanje regulatornog i organizacionog okvira, kaže se u saopštenju JP Morsko dobro, dostavljenom Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].