Održana izborna konvencija OO SD Kotor

2
predsjednik SD Ivan Brajović govori na sinoćnjoj konvenciji

U Kotoru je sinoć održana II redovna izborna konvencija Opštinskog odbora kotorskih socijademokrata.

Sjednici su prisustvovali predsjednik partije Ivan Brajović, potpredsjednik Mićo Orlandić i više visokih funkcionera SD-a.

Predsjednik OO SD Kotor Andrija Lompar

Otvarajući konvenciju, predsjednik OO SD Kotora, Andrija Lompar zahvalio članovi na angažovanju i širenju socijademokratske ideje.

Zahvaljujući svima koji funkcionišu kao jedinstven tim, SD je prepoznat kao respektabilan politički subjekat, naglasio je Lompar.

U Kotoru su nastupili sami na lokalnim izborima 2016. godine. Osvojili su dva mandata a malo je falilo, kazao je on, da osvoje i treći. Be obzira na sve, kazao je Lompar, on nije bio zadovoljan postignutim. Zbog toga je siguran da SD u Kotoru može značajno više i da na tome treba uporno i konstantno raditi. Jedino će na taj način Socijaldemokrate u Kotoru dobiti ono mjesto koje im pripada, zaključio je Lompar.

Lompar je rekao da su rezultatom partije u Kotoru 2016. godine uglavnom svi bili zadovoljni, ali da on nije.

potpredsjednica Opštine Kotor iz redova SD Sonja Seferović

Sonja Seferović, potpredsjednica Opštine Kotor iz redova SD-a kazala je da svi članovi ove partije imaju zajednički cilj, da Kotor učinine boljim mjestom za život, da mu pozitivnom energijom daju vjetar u leđa i ožive ga. Tu smo, kazala je ona, jer vjerujemo da Kotor zaslužuje ljude koji će na pravi  i nesebičan način brinuti o gradu i o svakom građaninu podjednako, ljude u čije profesionalne i moralne kvalitete ne treba sumnjati.

Ona je istakla da joj je čast što je član i dio Socijal demokrata Crne Gore, jer su članovi SD-a, njene političke kolege, za kratko vrijeme na sceni pokazali visok nivo profesionalizma, predan i ozbiljan rad na svim funkcijama koje pokrivaju, kao i jedan novi, savremeniji način vođenja politike. Naša partija, kazala je ona, je mlada, ali partija koja je prepoznata po poštovanju ljudskih prava i sloboda, tekovina građanskog društva, pozitivnih zakona, ali i partija koja humanim akcijama brine o svim slojevima populacije.

Socijal demokrate su partija koja ne voli podjele u Crnogorskom društvu, kazala je Seferović. SD je partija zajedništva. Partija za narod koji poštuje državu Crnu Goru,  crnogorski jezik, crnogorske simbole, ustav i zakone. Ali isto tako, navela je ona, poštujemo različitosti, manjine, štitimo i afirmišemo slobodu govora i opredjeljenja, tako braneći tekovine moderne demokratije.

Seferović je obećala da će se, kao i do sada, boriti protiv privilegovanih u društvu, onih koji misle da su iznad pravila i zakona, jer svaki građanin je vrijednost sam po sebi i mora mu se garantovati da u fer sredini ostvaruje svoja prava i  bori se za svoje blagostanje. Nema podjele na „male“ i „velike“, svako od vas je bitan, jer samo zajedno smo jaki i možemo učiniti neke bitne promjene u našem društvu na koje ćemo kasnije svi biti ponosni, uvjerena je Seferović.

predsjednica Omladine Socijaldemokrata Kotora Nataša Dragutinović

Predsjednica Omladine Socijaldemokrata Kotora, Nataša Dragutinović, istakle je da su Kotorani dobro osjetili kako izgleda vlast onih partija koje predstavljaju političke oponente SD-u, te da su u Kotoru, za razliku od susjeda iz Herceg Novog i Budve, imali tu sreću da ih, prije isteka mandata, pošalju u opoziciju.

„Ali veoma dobro znamo da se situacija sa lokalnih izbora 2016. ne smije ponoviti ove godine. Ne zbog nas i zbog toga da li smo u vlasti, već zbog Kotora i svih njegovih građanki i građana“, zaključila je Dragutinović.

Ivan Brajović: Amfilohije poslao direktnu političku a ne vjersku poruku

Velikom broju članova i simpatizera SD-a obratio se predsjednik Ivan Brajović, konstatujući da se radi o državotvornoj partiji koja baštini izvorne principe socijademokratije i koja iz dana u dan jača.

Predsjednik SD-a Ivan Brajović

On je kazao da su članovi partije, istinske socijademokrate, vjerovale da sopstvenom snagom mogu sačuvati Crnu Goru i omogućiti joj da snažno nastavi proevropskim putem ka konačnom cilju, jedinom koji je preostao, članstvu u EU.

Brajović je, osvrćući se na aktuelna dešavanja, poručio da u politici u Crnoj Gori uvijek ima izazova i da bi svako od nas želio da jednom dođe na izbore na kojima nije važno ko će biti pobjednik. To bi značilo da da bi bili sigurni da će, ko god pobijedi, raditi na tome kako da unaprijedi životni standard.

On je podsjetio da u našem parlamentu imamo poslanike koji bi najviše željeli da Crna Gora nestane kao država i da se za to javno zalažu.

Predsjednik SD-a je ukazao i na činjenicu da protesti i šetnje ulicama crnogorskih gradova nemaju vjerski karakter nego isključivo politički. Radi se o dobro pripremljenim aktivnostima koje za cilj imaju destabilizaciju Crne Gore

Poziv mitropolita crnogorsko-primorskog da ne treba glasati za one koji su donijeli Zakon o slobodi vjeroispovijesti, već za one druge, Brajović je okarakterisao kao jasnu političku poruku.

On je siguran da treba razgovarati ali je takođe siguran da se u ovom slučaju može razgovarati samo o inplementaciji zakona. A kada bude sproveden u djelo, objasnio je Brajović, najbolje će se vidjeti kojim su se sve manipulacijima služili i crkva i politika da prevare narod i vjernike i privuku ih na svoju stranu.

Crna Gora je stabilna država i neće biti problema da se odbrani od svih pošasti koje na nju kidišu.

potpredsjednik SD-a Mićo Orlandić

Obraćajući se članovima i simpatizerima SD-a potpredsjednik Mićo Orlandić je posebno istakao četiri protekle godine predanog i vrijednog rada kada su ostvareni značajni rezultati. Danas je SD partija, naglasio je Orlandić, koja ima odbore i odbornike u svakoj opštini u Crnoj Gori, koji su uglavnom stečeni u samostalnom nastupu.

Mi smo državotvorna partija, mi smo partija koja drži visoko do nacionalnih interesa, do građanskih i ideja socijalne pravde“, zaključio je Orlandić.

Konvencija je odlučila da delegani na II Kongresu SD-a Crne Gore budu: Božidar Zvicer, Miloš Trivić, Sonja Seferović, Dijana Vukasović, Nataša Dragutinović, Jelena Ševaljević, Vladan Todorović, Miloš Čelanović, Danilo Popović i Tamara Lompar.

Konvencija je izabrala tri kandidata za članstvo u Glavnom odboru stranke. To su Miloš Trivić, Jovan Mačić i Miloš Čelanović.

2 KOMENTARI

  1. SD je svojim politikanskim igrama u Kotoru ZAVRŠIO. Zato bolje glasajte za DPS. Poštenije je, jer se ne radi o mamama, sinovima, nihovim sinovima, snahama, zetovima, njihovim očevima, prijateljima unucima, rodbini, montunjatama i slično…..
    Kotora tu nema. Svjedoci smo. Imali su priliku. Imali smo i njihovog ministra iz Kotora.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]