Održana Skupština HGD u Kotoru

1

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor održalo je svoju redovnu, petnaestu po redu, godišnju Skupštinu kojoj je prisustvovalo 60 delegata iz Podgorice, Bara, Herceg Novog, Tivta i Kotora.

Predsjednik društva Marijo Brguljan je u uvodnom izlaganju podsjetio delegate na ključne aktivnosti Društva u protekloj godini, posebno ističući realizaciju dva najznačajnija projekta: štampanje časopisa “Hrvatski glasnik“ – jedinog štampanog medija na hrvatskoj jeziku u Crnoj Gori, kao i uspješan rad mandolinskog orkestra koji trenutno broji 35 članova.

Obavijestio je i delegate o kršenju Statuta od strane čelnika Podružnice Podgorica, koji su jednostranom odlukom ukinuli Podružnicu, formirali novu Udrugu i prisvojili prostor, koji je dodijeljen Hrvatskom građanskom društvu Crne Gore-Kotor od strane grada Podgorice 2010. godine.

Delegati su usvojili izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2015. godinu, plan rada i finansijski plan za 2016. godinu.

Skupština je izabrala nove počasne članove Društva, koji su zaslužni za afirmaciju Društva i razvoj prijateljskih odnosa među narodima Crne Gore i Hrvatske.

Usvojene su i izmjene i dopune Statuta Društva kojima su ukinute Podružnice u Podgoricu, Baru, Herceg Novom, Tivtu i Kotoru i osnovala povjerenstva i povjerenici u gradovima i mjesecima gdje ima Hrvata.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].