Održana vježba u kotorskoj Službi zaštite i spašavanje za studente Pomorskog fakulteta Kotor

0
Studenti Pomorskog fakulteta Kotor sa kotorskim spasiocima

U kotorskoj Službi zaštite i spašavanja juče je bilo posebno dinamično.

Gosti su bili studenti Pomorskog fakulteta Kotor na radnom zadatku koji je, kako je za portal Radio Skala kazao komandir Maksim Mandić, obavljen uspješno i na obostrano zadovoljstvo.

Mandić je saopštio da saradnja Službe zaštite i ovog fakulteta traje od ranije i da je ova vježba rezultat realizacije Ugovora o poslovno tehničkoj saradnji kao i prijateljskog odnosa ove dvije institucije. Konkretno, naglasio je on, juče su održane praktične protivpožarne vježbe iz predmeta Brodski mašinski kompleks i Brodski pomoćni sistemi i uređaji.

Vježbe su organizovane iz tri dijela; gašenje požara sa različitim sredstvima za gašenje , prolazak kroz protivpožarni poligon sa samostalnim aparatima za disanje (traganje – korišćenje termalne kamere i spašavanje povrijeđenog), te praktični dio koji podrazumijeva rukovanje sa svom opremom.

Praktične vježbe su održane uz pomoć zaposljenih u Službi zaštite i spašavanja, aktivnih pomoraca i uz podršku Studenske organizacije Pomorskog fakulteta Kotor, naglasio je Mandić vidno zadovoljan rezultatom vježbe koja je potvrda kvaliteta uspješne saradnje Službe zaštite i Pomorskog fakulteta Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]