Okit u susret Novoj 2016. godini!

8
Da li se radi o pripremama za doček Nove 2016. godine?

Grana ispod sata, okićena skromno, kako je bilo i za doček ove Nove godine, istina nakrivljena od umora i lošeg vremena, čeka izgleda onu sljedeću, 2016. godinu.

Građani koje smo sreli kažu da nema potrebe da se miče da bi se opet za 11 mjeseci postavljala.

Ovako, stoji za sva vremena.

To znači da će i troškovi biti znatno smanjeni.

Onaj ko je bio zadužen za ovaj segment kićenja grada, uključujući i ona dva manja bora ispred vrata od grada, u potpunosti je položio ispit.

Biće ovo, posebno u toku sezone sasvim sigurno turistička atrakcija.

8 KOMENTARI

 1. Ko je da je kitio neka i raskiti jer je sada tužno ovako očerupano i nikakvo.
  Nijesu se baš proslavili ali eto neka, imali su bar volju a čujem i ne baš malo i para. Ko se snađe snađe se, a svi obožavaju i za Kotor dušu daju.Nebi manjkalo malo više entuzijazma, prevaziđenog možda ali je sa njim bilo mnogo više duše!

 2. E cime sve sve ljudi bave, imate li vi svoje zivote, a ne da gledate kad je ko okitio i raskito jelku, jel karnevao spada u vrijeme posta ili ne.. sve veliki vjernici i dusebriznici grada Kotora, pi… ovo je OTROVNA sredina !

  • A tebi koji si neko tamo ne smeta ovaj javašluk da još stoji sada već bez ikakvog smisla osim što svjedoči o potpunoj neodgovornosti odgovornih. Jesu li to komunalne službe ili organizatori fešte? Zato nam je sve ovako što i kada se prozove ne valja i odma branitelji ….” da gledate kad je ko okitio i raskitio jelku, jel karnevao spada u vrijeem posta ili ne….”

 3. Za ovaj segment kicenja pare su dobile gdje iz nvo Karampana pa neka lijepo odgovaraju …jer one iste obozavaju da kritikuju druge

 4. Matematička formula za kićenje jelke
  Kićenje jelke je ritual kojem se raduju deca, ali i odrasli. Vrlo zabavan i kreativan “posao”… Ako se pitate da li je moguće postići savršenstvo s kuglama, lampicama i ukrasnim trakama, moguće je sa matematičkom formulom, koju su otkrili britanski matematičari. Učinićete “čudo” sa vašom novogodišnjom jelkom, ako je još niste okitili.
  Formulom do savršenog sklada kugli, sijalica i traka (Foto: Ilustracija)

  Za savršenu harmoniju zelenila i sjaja potrebno je pažljivo izabrati broj kugli, dužinu ukrasnih traka i sijalica.

  Kugle: Kvadratni koren od 17 podeliti sa 20 i pomnožiti sa visinom drveta u centimetrima.

  Sijalice: “Pi” puta visina drveta, dok je za veličinu zvezde ili anđela na vrhu drveta potrebno podeliti visinu jelke sa deset.

  Ukrasne trake: 13 pomnožiti sa brojem “pi”, podeliti s osam i potom pomnožiti sa visinom jelke.

  Primera radi, jelka od 180 centimetara iziskuje 37 kugli, oko 919 centimetara ukrasa i 565 centimetara svetiljki. Na vrhu bi trebalo da stoji ukras visok 18 centimetara.
  A sada nam treba i formula kako da je raskitimo…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]