Okončana misija spašavanja postradalih u Albaniji specijalnog tima spasilaca CG

4

Nakon četiri dana provedena u spasilačkoj misiji potrage za preživjelila i žrtvama u katastrofalnom zemljotresu u Albaniji, specijalni tim spasilaca iz Crne Gore vratio se u svoje matične jedinice.

U ranim jutarnjim satima u kotorsku Službu zaštite i spašavanja došli su Mario Marković i Božidar Belan.

Kolege su ih dočekale sa oduševljenjem, ali i znatiželjnim pitanjima o dešavanjima na postradalom području i akciji spašavanja na ugroženom području.

Na terenu to izgleda potpuno drugačije u odnosu na ono što se može vidjeti u medijima. Slike užasne katastrofe na svakom koraku u Draču i okolini ali i straha hoće li se ponoviti razorni zemljotres,  jer tlo ne prestaje da trese.

Pa ipak, kažu za Skala radio Marković i Belan, ljudi su dostojanstveni u svom bolu. Pomažu koliko mogu spasiocima, sa tugom koja je vidljiva. Nije ni čudo. Zemljotres je odnio 49 života, a na stotine ih je povrijeđeno.

Kotorski spasioci Marković i Belan kažu da su ponosni što su mogli da daju makar mali doprinos i pomognu kolegama u Albaniji. Bili su dio međunarodnog tima koji je funkcionisao kao jedan i pokazao solidarnost koja se očekuje u ovakvim situacijama.
Straha nije bilo, ali jeste nelagodnog osjećaja što ste nemoćni da učiniše više, kažu hrabri spasioci.

Ostali bi i duže da je bilo potrebno, ali je zvanično okončana potraga, jer su tamošnje vlasti utvrdile da više nema osoba koje se vode kao nestale.

Sada su na potezu stručnjaci građevinske struke koji će procijeniti bezbijednost objekata koji nijesu porušeni u zemljotresu. Nakon njih, ili uporedo na teren će građevinska mehanizacija, kazali su nam Marković i Belan.

4 KOMENTARI

  1. Brao hrabri momci. Vi ste svijetlo. Zavidi vam stoga neodgojena a vi ste spremni život da stavite na kocku da bi drugima pomogli. Svaka vam čast. Puna podrška.

  2. Bili ste i ostali tradicionalno ponos ovoga grada još od našega dobroga ŠPIRETA.
    Maksime sa ekipom samo nastavite da pronosite slavu kotorskoga vatrogastva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]