Olujni kompas Brguljanovog poetskog vapora u matičnoj luci

0

Naslovnica knjige Olujni kompas

Nova knjiga autora Željka Brguljana Pjesničko-likovna zbirka “Olujni kompas”, biće predstavljena u subotu 30. jula u kuventu  Svetoga  Nikole na Prčanju, sa početkom u 20 sati.U ime izdavača (Ogranka Matice hrvatske u Boki Kotorskoj), govoriće  predsjednica Marija Mihaliček.  Poetiku  ove knjige predstaviće  urednica Vera Vujović i pjesnikinja Dubravka Jovanović a o njenoj likovnosti govoriće   slikarka konzervatorka Jasminka Grgurević.

Muzikom će veče obojiti Anja Radonjić (gitara), studentkinja Istituto Musicale Luigi Boccherini, Lucca.

Podsjećamo, najnovija knjiga, ovoga puta zbirka pjesama, Željka Brguljana Prčanjanina, koji živi i stvara u Hrvatskoj, novo izdanje Ogranka Matice hrvatske u Boki Kotorskoj, izabrana je među 17 najljepših knjiga u Hrvatskoj.
Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) u Zagrebu zaključila je natječaj „Hrvatska lijepa knjiga 2021. za najljepše oblikovanu hrvatsku knjigu objavljenu u 2021, a od pristiglih 175 izdanja izabrano je njih 17.
Stoga je Brguljanova  knjiga bila  izložena na sajmu knjiga u Frankfurtu,  među najljepše dizajniranim  knjigama na svijetu i postala je eksponat  njemačkog muzeja knjige u Lajpcigu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]