Omladina Trojice očistila zidove i vrata od crnih grafita i postavila crnogorsku zastavu iznad Doma kulture

17
ponovo se ponosno vijori crnogorska zastava

Tragovi noćnog rada neprijatelja Crne Gore, kako je za Skala radio skrnavljenje kulturno-istorijskog objekta na Trojici iznad Kotora nazvao jedan naš sugrađanin, više ne postoje.

Opet se ponosno vijori crnogorska zastava, a uklonjeni su i grafiti.

Mogli su je odnijeti u mraku, jer jedino znaju da djeluju u pomrčini, ali njene čuvare, one kojima je Crna Gora i njena znamenja u srcu, nikada ne mogu pokolebati.

Čišćenje zidova i vrata na Domu omladine obavili su omladinci sa Trojice.

Već više godina Dom omladine Trojica je mjesto okupljanja za snažnu ljudsku riječ, muziku, sliku, ali i istorijski čas, besjedu, ili izvornu pjesmu.

Sjećalo se na ovom mjesu i na  tragove istorije – Kustudije sa Majstora, Trojičindanske svečanosti posvećene obilježavanju 200 godina ujedinjenja Crne Gore i Boke i 200 godina od rođenja Njegoša, pa 130 godina od završetka puta Kotor-Trojica-Njeguši-Cetinje, obilježavanju 70 godina pobjede nad fašizmom, 10 godina obnove nezavisnosti Crne Gore.

Mjesto je ovo na kome se izvorno čuje njeguški govor crnogorskog jezika i sve to entuzijazmom, poštenim ljudskim odnosom, ali i dugom prema precima mještana naselja Trojica i Vidikovac Crveni brijeg.

Ljudskom širinom, domaćinskom toplinom, okupljaju se aktivisti – mještani, predvođeni eruditom Gojkom Kustudićem, uz afirmisane umjetnike, naučnike, istoričare iz Kotora i Crne Gore.

Dom omladine Troica radi zahvaljujući ogromnom pregnuću, entuzijazmom i energijom mladih ljudi bez kojih se ni jedan progam ne bi mogao realizovati. Oni su na braniku crnogorske istorije i tradicije. Oni su kadri pomaći samu tvrđavu. Zato ih treba pozdraviti iskreno i čojski, jer to zaslužuju. I pomoći im. Zaslužili su.

Srbija, krst i 4 s osvanuli na zidovima i vratima Doma omladine na Trojici iznad Kotora

17 KOMENTARI

 1. …A KO MI TE OMEO DA MU… O…I TEBI NJEMU..O…J…-OPANČARSKOGA ZA NA VEK!!!…PA BRE,AŠTO MI NE ODGOVORI NA TEMU:”CRNA GORO SVE TI SRETNO I VESELO BILO…”? NIJE DATI DA TE UBI ISTINA POSRED JEZIČINE-KOJA TI JE NE RUŽNIJA I KRAĆA OD KOBILINE REPIĆINE…?! A BRE Pera srbine.. rokćeš li -pevaš li JOŠ u KAŠTIO u Dušana Markova “apartmane”-ZA VAS JUŽNJAKE-“južne pruge”-BILO VAS JE NEKADA KA MERDE-BRE NA TROICI…”E VIVA ,E VIVA SERBIJA BRE DO MORA-KONAVLI I DUBROVNIK PASTI MORAJU..I GRANICE NEPRIRODNE-TITINIH NEPISMENIH BOLJŠEVIA-DA MENJATE.”?

  TEBI -VAMA .SERBIMA I CACU NE TREBA VEROVATI…!!! VAMA NIJE SVETA NI ONA ŠTO VAS JE OKRMAČILA..DA IZVINEŠ-A OPROSTIŠ …SER Pera-gurdić..AMERIKANSKE RACE-.DUROK…!!!

 2. Danu de Jole , cokulo stara!
  Ovo je Crnogorska država, sada su Crnogorski zakoni , a tradicija
  don Nika je zastarala i pomalo
  nazadna!
  Ostao si Ti i Tebi sl. pozadi i u zapećku
  da tavorite! Ostanite tamo i ne
  pojavljujte se, jer niste primjereni
  novom vremenu!
  Pasali su Jole balli, kada su Tvoji
  dolazili i osvajali, śedi s mirom i počini
  od urokljivosti prema Crnogorstvu!
  Ostavi se cokuliću nepotkovani
  fićfirićanja i kurivirićanja, jerbo si
  imao prilika da suzbijaš ove antidržavne za.metke , ali si bio blag i mlitav u ONO!
  Sad se kroji novo ruho Crne Gore,
  a ko će ako neće junaci iz Majstora !?!
  Crnu Goru neće niko podjarmiti
  prčanjski raśedlani ON.Ovcu !

  • …SVAKA TI JE SVETA SEM JEDNA-A TO JE DA NACIONALNI CRNOGORAC NEMERE BITI ONAJ KOJEG NIJE RODILA CRNOGORKA-PRIJE SVEGA KATUNJANKA-IZ PLMENA NJEGUŠA KOJI SU STVARALI I STVORILI CRNU GORU PETROVIĆA NJEGOAŠA-A KOJA JE POTVRĐENA NA BERLINSKOM KONGRESU U BERLINU 1878 GODINE..I ISTA JE KROČILA PREO MORAČE I SAŠLA NA MORE…(ZA ZLO NJENO!!!)-JER JE VI PRIDOŠLICE PREMETNUSTE 1989 GODINE-I DARIVASTE JE-VAŠEMU KASAPINU I GROBARU SA DDINJA “SLOBI SLOBODI CRNOGORSKOJ KRAJ BIJAŠE!-INAĆE PORIJEKLA “PREO MORAČE-SVE JE DRUGOJAČE-LEVA REKA I PROŠIRENA NEKADAŠNJA SASTAVNICA (PET VJEKOVA) “DŽAMAHIRIJE”-BEZ METKA OPALJENOGA I USTANKA PROTIV OKUPATORA?!)…UZ DODATAK I RIPOMENU-DA VAM PRIZNAMO “USTANAK”-ONO UČINJENO POKLANJE MUSLIMANA U BIHORU-KOJE POČINJESTE ŠURUJUĆI SA CRNOGRSKOM CRKVOM MITROPOLITA BANA-SA PLAVOGA JADRANA POSLIJE DRUGOG BALKANSKOG RATA-KAD JE BILA IZVJENA ZLA SLUDBINA-TURSKIJE OKUPATORA-U TOM BUDUĆEM “PARĆETU” CRNE GORE PETROVIĆA NJEGOŠA…?!!!

   ZATO SER DUROK Pero gurdić-CITO NO PARLA..TI-VI STE SVOJE ISKAZALI NA KONAVLE I DUBROVNIK I DILJEM NAŠE-(NE TVOJE-VAŠE-U KAM SE STNILO!!!) DOMOVINE TITOVE JUGOSLAVIJE…!!!!

 3. ..OKLE ISKOČI OVO “…2OO GODINA UJEDINJENJA CRNE GORE I BOKE “?.DANU TE DE…NAĐI SI SIMO ONU KNJIUGU SVETU DON Nika Lukovića…”PRČANJ-1937”-U KOJOJ JE OPJEVANA VELIKA SKUPŠTINA BOKEZA (OD KUFINA DO DEBELOG BREGA)-ODRŽANA NA PRČANJU NA SVETOGA ANTUNA PADOVANSKOG.1848.godine-PRIJE 172 GODINE ? U NJOJ -ČINIMI SE- PIŠE “NEŠTO MALO O UJEDINJENJU-KAKO I KAD ZDRENU USLOVI…”?!

  ZATO PREDLAŽEM ČITATELJIMA-DA NAĐI SI SIMO TU KNJIGU I DA SE POBLIŽE UPZNAJU SA NAKANAMA-BOKEZA “O UJEDINJENJU CRNE GORE I BOKE …?!

  • Ima, ima!
   Svi smo sa Kustudijama, Čavorima i
   dr. rodoljubima Crne Gore!
   Znamo i kojo nijesu, tamo njima!

  • Danu de Jole , cokulo stara!
   Ovo je Crnogorska država, sada su Crnogorski zakoni , a tradicija
   don Nika je zastarala i pomalo
   nazadna!
   Ostao si Ti i Tebi sl. pozadi i u zapećku
   da tavorite! Ostanite tamo i ne
   pojavljujte se, jer niste primjereni
   novom vremenu!
   Pasali su Jole balli, kada su Tvoji
   dolazili i osvajali, śedi s mirom i počini
   od urokljivosti prema Crnogorstvu!
   Ostavi se cokuliću nepotkovani
   fićfirićanja i kurivirićanja, jerbo si
   imao prilika da suzbijaš ove antidržavne za.metke , ali si bio blag i mlitav u ONO!
   Sad se kroji novo ruho Crne Gore,
   a ko će ako neće junaci iz Majstora !?!
   Crnu Goru neće niko podjarmiti
   prčanjski raśedlani ON.Ovcu !

  • Ima, ima!
   Svi smo sa Kustudijama, Čavorima i
   dr. rodoljubima Crne Gore!
   Znamo i kojo nijesu, tamo njima!

   • ..OVO “tvoje bokelji”-PIŠE SE POČETNIJEM VELIIJEM SLOVOM!…A DRUGO KAD SAM JA RADIO-NEŠTO MALO U ČUVENU JUGOSLOVENSKU FABRIKU GUME “BOKELJKA”POČETKOM 6O GODINA PASANOG VIJEKA-KOJU STE POTOPILI U SKLOPU POTAPANJA CJELOKUPNE KOTORSKE PRIVREDE UKLJUČUJUĆI I “JUGOOCEANIJU-“JUGOPETOLJE I DRUGE-A ZATIM I JUGOSLOVENSKU PRIVREDNU ZONU-GRBALJ..KOJU SU IZGRADILI TITOVI JUGOSLOVENI POSLIJE ZEMLJOTRESA-1979 GODINE! SJEĆAM SE U GUMARI BIJAŠE-JEDAN NJEGUŠ PO IMENU BOŽO-SKLADIŠTAR GUMARSKIH ALATA-KOJI JE IMAO DARA ZA POJANJE UZ GUSLE I PISANJE TEKSTOVA ZA PJESME “OJ HA..”.PA ŠĆAŠE ZAPJEVATI-POJATI NEKIM RADNICIMA U GUMARI-ŽITELJIMA PRIDOŠLIH NA TOICU I STAROSJEDIOCU ĐURANOVIĆU-VOZAČU U GUMARI..TADA POZNATU “OJ HA PJESMU O TROICI”…KOJA JE POČINJLA SA :” LOVĆEN KITE PETROVIĆI-A TROICU ADŽOVIĆI..”..DANU BORA TI BokieljU-IMALI GI DANAS NA TROICI-ILI NEMA-ŠTO TEBE NAGONI DA GI /NE/BROJIŠ… NEGO ONAKO O ŠPONDE-NEZNAVENO…” I DR.RODOLJUBIMA Crne Gore”? E BORAMI-SRAMOTA TI JE -ZA TEBE JEVROPEVCA-DA “PRESKAČEŠ-ZAOBILZIŠ-POJEDINE “ŽITELJE TROICE(KOJI SU TAMO SUMALO 7O GODINE)-U GORNJEM ESEJU-TVOM…? KONTAM DA TO NIJE NIŠTA RUŽNO-ILITI DIRIGOVANO-TENDENCIOZNO PRIPITATI..POD SLOGANOM..”ĐE SU I ŠTO RADE DANAS ADŽOVIĆI-IZ “DESETERCA” POJCA SA NJEGUŠA BOŽA-KOJEM SAM ZABORAVIO PREZIMEIME-A ŽIVIO JE NA “CRVENI BRIEG”-U GORNJE ŠKALJARE…

    • Ostavi Njeguše i Troicu na miru
     cokulo jordanizovana!
     Gusle javorove su odavna i ne potežu se sa nedragim !
     Volio bi Ti rađe one Dragana Draškovića, što veliča ratne zločince na You tubeu!
     Pojma nemaš o Crnogorstvu!
     Oj Jole od do dole , pokri turin
     i ne drndaj, o njaole uštirkani
     na gumno šedi i miran budi!
     Ostavi Troicu s mirom Jordane!
     Sav si barut sa Vrmca odnio,
     pa sad paljbu praznom puškom
     praviš, nesuvislo i uvijeno
     štipkaš – uštini sam sebe !

     • ..PROPADOSTE NA KONAVLE I DUBROVNIK-GINUĆI ZA “UGAŠENO-NA KOSOVO”-SRPSTVO..MIJEJJUĆI NEPRIRODNE GRANICE-KOJE SU CRTALI”TITINI EPISMENI BOLJŠEVICI”-ŠAPNU VAM VLASNIK VAŠIH “ROTO TESTA”-SA TERAZJA LJETA 199O GODINE..OD DANAS NIJESMO crnogorci-NO INTEGRIANI SRBOCRNOGRCI-DANS NACIONALNI CRNOGORCI-KOJI ĆE TE ĆE DA IMATE SVOJU CRKVU..VALAN JE VIŠE I VAKAT DA I VI IMATE SVOJU CRKVU-KOJU VAM UNIŠTI POTULI NEMANJA NEMANJIĆ PRIJE SUMALO ILJADU GODINA?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.