Omladinska politika kroz Lokalni akcioni plan mladih u Kotoru

1

Madalena Jovanović

Madalena Jovanović

Aktivnosti Lokalnog plana akcije za mlade u opštini Kotor za ovu godinu radiće se u skladu sa novim Nacionalnim planom koji je u pripremi.

Budući da je do polovine marta na snazi sadašnji Lokalni plan, u opštini Kotor aktivnosti će biti nastavljene po završetku zimskog raspusta, kazala je za Skala radio Madalena Jovanović, savjetnica za omladinsku politiku, NVO sektor i sport, u opštinskom Sekretarijatu za kulturu i društvene djelatnosti.

U posljednje dvije godine su rađena istraživanja potreba mladih i tokom 2015. godine će biti pripremljen Nacionalni plan akcije za mlade.

Novi Lokalni plan će na osnovu istraživanja potreba mladih u opštini Kotor sastaviti novi tim sa konkretnim prioritetnim oblastima.

Do sada je za svaku od šest oblasti bilo određeno po četiri osobe, a prioritetne aktivnosti su bile informisanje mladih, porodica i mladi, obrazovanje, zapošljavanje, slobodno vrijeme mladih i bezbijednost i zdravlje mladih.

U prošloj godini, podsjeća Jovanovićeva, ostvarena je saradnja sa NVO Turist na projektu Summer Job, koji podrazumijeva zapošljavanje mladih na sezonskim poslovima.

Takođe je organizovana i radionica za mlade pod nazivom dijalog, identitet, inkluzija, čiji je cilj bio promovisanje kulture dijaloga među mladima, uz druge brojne aktivnosti poput obilježavanja Dana informisanosti i Svjetskog dana mladih, kao i sponzorisanja mladih talenata  iz muzičkog i književnog stvaralaštva.

1 KOMENTAR

 1. Ulazi Crnogorac u kafić i naručuje kafu, okrene se a iza njega tri devojke i on ih pita:
  – Djevojke, šta pijete?
  One mu odgovaraju:
  – Koka-kolu.
  A Crnogorac će na to:
  – Pa đe vam je?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].