Online Savjetovalište daće najbrže odgovore osobama sa invaliditetom

0
Miroslava Mima Ivanović

Miroslava Mima Ivanović

Miroslava Mima Ivanović

U okviru projekta “Kako zakon postaje praksa“ kojeg finansira britanska ambasada u Podgorici, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore pokrenulo je online pravno savjetovalište putem njegovog portala www.disabilityinfo.me, koje će biti aktivno svakog četvrtka od 12 do 14 sati.

I do sada je ovo Udruženje pružalo sve potrebne pravne savjete za ostvarivanje i zaštitu prava osoba sa invaliditetom, ali po riječima Miroslave Mime Ivanović, koordinatorke pravnog i programa antidiskriminacije, smatraju da će ovaj vid komunikacije omogućiti još brže dobijanje potrebnih savjeta.

Online pravno savjetovalište je startovalo prošlog četvrtka putem čata na njihovom portalu i u nastavku će svakog četvrtka osobe sa invaliditetom,članovi njihovih porodica i prijatelji imati mogućnost da se obrate ovom savjetovalištu i da odmah dobiju odgovor na postavljeno pitanje, kazala je Ivanovićeva za Skala radio.

Kada savjetovalište nije online, u danima osim četvrtka, takođe se na njihovom sajtu može postaviti pitanje, ostaviti e-mail adresa na koju će se ubrzo odgovoriti.

Na naše pitanje koje  savjete najčešće traže osobe sa invaliditetom, Ivanovićeva je kazala da su to uglavnom pitanja vezana za ostvarivanje prava po osnovu invaliditeta, naročito iz oblasti socijalne zaštite i ostvarivanje prava na pomagala.

Mlade interesuju pitanja koja se odnose i na ostvarivanje prava iz zdravstvene zaštite.

Ivanovićeva je posebno izdvojila studente sa invaliditetom sa kojima od početka radi Udruženje mladih sa hendikepom.

Oni se gotovo svakodnevno javljaju u vezi različitih vidova podrške koju im pruža ovo Udruženje, kazala je ona.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]