OO DPS Kotor: Koalicija se u Kotoru održava na aparatima

10

 

Kotorska koalicija uzmiče pred zajedničkim odlukama, ali i pred zakonima.

Već je potpuno očigledno da se koalicija u Kotoru održava na aparatima, vještački i mukotrpno za sve, a najviše za građane Kotora.

Nakon što su se jedni drugima otvoreno usprotivili prilikom izglasavanja predloga imena ulica, Skupština je ipak donijela odluku o tome, punih godinu dana nakon što je Komisija za imenovanje ulica završila svoj posao.

Ali neažurnost i neozbiljnost u radu nije jedini problem.

U aljkavosti i neznanju, privremena, klimava kotorska vlast je i ovaj posao odradila kršeći zakone.

Table su postvljane na nepropisnim mjestima, na stubovima javne rasvjete i saobraćanjim znakovima. Nevjerovatno je da lokalna vlast prekšila lokalnu uredbu i Zakon o komunalnoj djelatnosti (član17 tačka3, član 71, tačke 2 i 4) koji kaže da se komunalni objekti mogu koristiti samo za namjenu za koju su predviđeni, a ovaj slučaj pokazuje očigledno kršenje Zakona.

Prisjetimo se da je prije nekoliko godina unazad, pozivajući se upravo na ovaj zakon, Komunalna policija redom skidala table i kažnjavala one koji ih postavljau na stubovima javne rasvjete na teritoriji naše opštine.

Pored ovog lošeg urađenog posla, Opština nije ni počela da radi na numeraciji stambenih objekata u ulicama koje do sada nisu imale naziv.

Možda u ovih godinu i po dana nisu imali kada da izuče sve zakone ili im, kako su već dokazali, poštovanje zakona Crne Gore nije jača strana.

Ili su jednostavno u panici od uzajamnih konflikata i previranja unutar koalicije, odradili posao tek da se kaže da je odrađen, baveći se onim što im je zapravo na prvom mjestu – sopstvenim interesima, vještačkim očuvanjem vlasti I kratkoročnim zadovoljenjima džepova.

Ipak, iz ugla parlamentarne partije, ovim putem pozivamo nadležne organe da reaguju i izreknu kaznu za nepoštovanje državnih i lokalnih propisa, a klimavu opštinsku vlast da ove table postavi kako dolikuje gradu kao što je Kotor, kaže se u saopštenju Informativne službe OO DPS Kotor dostavljenog Skala radiju.

10 KOMENTARI

 1. isti ljudi koji danas graju protiv izgradnje na Kampu nekad su dozvolili nasipanje obale u Dobroti (od bazena do biologije mora) i nasipanje kod bolinice!!! i to je bila prava devastacija
  ali tada su dotični ćutali…

 2. Činjenica je da se sadašnja vlast održava na aparatima, ali isto tako, činjenica je da su aparati vlasništvo prethodne vlasti.
  Mogu ovi novi da izgledaju lutavo i nevaljalo, ali su mangupi u odnosu na svoje prethodnike. Ne podrzavam ovu vlast, prije svega jer sam ja Kotoranin, Bokelj i što je najvažnije čovjek koji voli i poštuje svoju Državu Crnu Goru! Ova vlast ne posjeduje te karakteristike, čak što više, puni su mrznje prema svima koji misle drugačije. E zbog tih i takvih osobina oni nisu moj izbor.
  Druga stvar, sto se njihovih prethodnika tiče, oni su ti koji su sudbinu našega Kotora i naše Boke ravnodušno predali ovim sadašnjima vlastodršcima koji će nam i dalje krojiti kapu. Krojiti zbog toga jer su bar neke stvari uradili za Kotor, koji ovi drugi nisu niti su željeli da vide!
  Molim vas ljepo, zar je Podgorica branila 25 godina da se napravi nova ljetna pozornica, da se Kotorski Bedemi (ne racunam okrutnu krađu od ulaznica) tako ljepo koliko, toliko saniraju (obiđite ako ne vjerujete) i da se odradi još par ljepih i jeftinih stvari koje su bitne za naš Kotor.
  Nijesu nam ovi novi krivi, nego ovi stari, što su nam Kotor okrenuli naglavačke gledajući samo sopstvene interese!
  Sram ih bilo, ništa za svoj grad niyu htjeli uraditi, čak ni cvjet u parkićima posaditi, a za novu godinu, kultni kameni kiosk zapakovali u neku kašetu, a da ne pričamo o gvozdenoj “skalameriji” koja je djeci kad bi je pogledali izazvala plač i strah.
  Pričati o Remontu, Fjordu, bazenu i drugim kapitalnim investicijama, je u domenu naucne fantastike.
  Ima jedna divna pjesma od Slobodana Kovačevića i legendarne grupe More, od prine 35 god i zove se:
  “SAMI SEBI,MI SMO KRIVI”

 3. ***Petar “…Kada ce kod nas u Kotoru ikada i bilo koja stranka da se suprostavi “Podgorickim” direktivama a za dobrobit Kotora? …”
  —Nikad, Petre. Bila koja bila lokalna vlast, u PG se odlučuje i o tome gdje ćeš postaviti kiosk, ne bilo primijenjeno. O zaobilaznici se odlučuje isključivo Pod Goricom.
  Za blam i sramotu, evo će dvije godine da PG renovira bazen “Nikša Bućin”. Opštinski organi Kotora se o tome ne pitaju više nego pijan šešira. Ovom dinamikom rada nije izvjesno da li će bazen NB završiti do jeseni 2019.? Tragedija je u tome što za prekoračenje rokova niko ne odgovara. Izvođač drmne pare, objavi bankrot i – begaj. Bez da za svoj rad (nerad)
  odgovara svojom imovinom.

 4. Prije svih, prvaci (bivsi i sadasnji) Kotorskog DPS, SDP, SD, LP, SNP (da ih ne nabrajam jer se vrlo dobro zna ko su), su iskljucivi krivci sto je ovakvo lose stanje u Kotoru. U PG se lickaju vrhuskama partija, u Kotor se busaju u prsa, a da nisu omogucili niti jednu vecu investiciju. Nicim niti jednim djelom se mogu pohvaliti da su njihovim zalaganjem u parlamentu, sjednicama vlade, sastancima partije izborili se za dobrobit rodnog grada, cije interese bi trebalo da brane i da se bore za dobrobit svih gradjana. Kako je moguce da su svi jos uvijek politicki aktivni a da nisu “arhivirani” i kaznjeni od gradjana zbog nedjela i nikakvih rezultata? Jedino slobodne liste prilikom izbora ce omoguciti da pojedinci podju u proslost jer vrlo je jasno da samo njima odgovara da drze fotelje. Jedan primjer gdje se Barski Lokalni DPS, odbio direktivu iz PG o prodaji luke Bar. Kada ce kod nas u Kotoru ikada i bilo koja stranka da se suprostavi “Podgorickim” direktivama a za dobrobit Kotora? Gledamo decenijske “kameleone” koji mjenjaju boje, puni hvalospjeva o sebi, davaju razna obecanja a da nista na djelima ne rade. Dokle vise ova paradigma………. Kotorani, budite se, ne davajte vise podrsku niti vlasti niti opoziciji (u sadasnjem obliku) jer vlast (bivsa i sadasnja) je na vlasti samo radi njihovih interesa a ne radi gradjana kako bi trebalo biti. Ovom ludilu mora doci kraj jer ogorcenost gradjana dolazi do krajnjih granica

 5. ..u Kotoru -ka ovizi “pravnici-diplomaši po Boljonješkoj deklaraciji”? Jer ko ne vjeruje u ovo…ja mu nudim neka nađe “Službeni list Crne Gore,broj:55/2016 godinu-od 17.08.2016 godne..Tamo svega i svačega ima-dosta i previše objašnjenoga..posebno o “ZABRANJENO JE”..član 17 od taške 1.do tačke 18..i to na naškom jeziku! Međutim niđe ni slova-ni pomena o tablama o nazivu ulica-u kojem se uopšte ne tretiraju-kao recimo oglasi i drugi propagandni materijal?! Neće dati-da su nazivi ulica-“propaganda oliti leci”? Kao recimo ona ulica na Prčanju “Mondov potok”-koji ništa nije ostavio Prčanju-ako mu nije uzeo..svojim neradom-ležanjem na pjate i pjatiniće-od kolijevke pa do groba…šinjor “bonkulović”?! Kome je ovo trebalo-da se čitaocima ne kaže što piše u članu 17.tačka 3.? A piše “zericu drukčije” od gore resavljenog-na tendenciozni način-umjesto da se prepiše tačka 3.člana 17-koja glasi:”Zabranjeno je uništavati i oštećivati i neovlašćeno koristiti komunalne objekte,infrastrukturu,opremu i sredstva”….?! A član 71.sankcioniše prekršioce ovoga zakona…pa i ove iz člana 17. tačke 1 do 18….Pa zar se opštinska administracija-ne pita ništa-nad svojim objektima? Zar to nije nastavak silovanja građana-finansirjera vlasti-od planina pa do mora-od Ulcinja do Novoga..?
  Na ultimu od ultime-moj vam je savjet-“preskočite po đe kad-ovakva i slična zamajavnja”-koja VRIJEĐAJU zdrav irazum iole pismenog građanina…?!
  “Piši ka što zboriš-čitaj kako je napisano”! A ne ono “kako Suveren kaže-najčešće izopačeno-u skladu sasvojim tridesetgodinjim radnim iskustvom iz ŠUPLJEGA u PRAZNO-a što (pre)teče-u svoje ŠPAGOVE-“A DA NO NIKO KA VI…”?!

 6. …o kotorskim građanima-i leleču za njima što ih “snaodi” od februara.2017 godine-od kad su na vlast ŠLJEGLI (slučjano-krađom izbora?)-ovizi iz sopstvenih interesa….Ma.niđe slova u ovom “udarničkom leleku”-o tome, a što su ovizi zatekli-prćiju llekača -koje treba NE LIJEČITI u Biograd…u ulicu “Laza Lazarević”-nego HOSPITALIZIRATI U ZAVOD SPUŽ-NA ONU FARMU KRAVA-DA OBNOVE GRADIVO IZ KONAVALA-FARME KRAVA LISTOMPADOŠE .1991 godine…?!
  I kad smo kod problema “ulica i sokaka”-da li neko zna u Kotoru gradu od starina..”Ko je bio Mondo…”čije ime se viori” na jedan bujični potok(povremeo i fekalije-porijekla onih što još idu “u montanju-da beru drva da bi se zimi grijali-pored mora na buri??) na Pčanju ? I drugo pitanje-ko je nadležan da skine velju tablu na Tre šorele-ispred objekta “Tre šorele”-na kojoj pišu “nečesove nebuloze “Ambijentalna ulica Luković”-kojom se lažu putnici koji prolaze ili abitavaju na Prčanj…da postoji ta ulica…I treće-da li je “ta družina takozvana komisija za ulice i sokake”-ikad čula da je Prčanj u prošlosti-do dolaska “ekipe sveznalaca-a neznaju đe su šuplji”-u naravi “produžena ruka-bivše vlasti u Kotoru gradu od štrafura i PINOKIA”…da su na Prčanju rođeni,rasli,i pohađali-učili u čuvenoj osnovnoj školi koja datira od 1739.godine(fala ti bože koliko ima osnovnih škola u našoj maleckoj domovini-koje su starije od ove škole?) sedam(7)univerziteskih profesora i doktora nauka-od kojih dva živa i zdrava Anton Toni Krstov Sbutega i Mimomirka Božidara Ljučić?! Je li moguće da od ovih umrlih profesora-niti jedan nije dobio “šansu”-da umjesto nepoznatog prčanjina Monda-dobije IME nekog od “sokaka i potoka”-prčanjskije…(jadno more ko te se..rekli su davno stari Muljani?!)?
  Ovom pilkom neću pominjati (ne)poznatog(?) današnjoj javnosti Don Nika Lukovića,Kanonika Kotorske Biskupije i Prčanjskog župnika u kontinuitetu od 13.oktobra.1913 do 15.februara.1970 godne? Njemu se ova opština-država..”zahvalila na moderan način”-napravili grob na mjesnom groblju-u kojem nema ćivota slavnog Prčanjanina-koji je mngo napravio i ostavio Prčanju-nego mnogi čije se ime “viori”..na Prčanju idući obalom od Mula-do potoka na Markov rt…?!
  I ovo će se zvati”lani..”-ALI VAŠA BRUKA ŽIVLEĆE DO VIJEKA-UZ ONU NJEGOŠEVU “SVAK SE RODI DA PO JEDNOM UMRE…”?!!! Jer opštinu Kotorsku ne potresaju “table-nazivi ulica i sokaka”-no davno obavljena plačka svega i svačega-liši onoga što je svezano za božija nebesa…i na brutalan način oteto ovome narodu-od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga…?!!

 7. sto DPS ne napise da su ova gospoda na vlasti dva puta izrađivali table…hahha
  prvo su sve odstampane LATINICA /ĆIRILICA, pa onda radi mira u kući napravili ove sto su okacili ĆIRILICA/LATINICA
  e kako ih nije sramota da bacaju pare građana…i nikome ništa!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].